Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná pěna

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 693 kJ /
883 kcal
Bílkoviny7,20 g
Tuky62,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy66,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku. Krok 2: Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou šťávu a podusíme. Krok 3: Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout. Krok 4: Do vychladlé směsi přidáme smetanu a vše společně ušleháme. Krok 5: Takto připravenou pěnou naplníme jablka a podáváme vychlazená. Krok 6: Pěna se skvěle hodí k lívancům a palačinkám. Ale i samotná, nebo ke sladkému pečivu chutná skvěle.

TIP: Plněná jablka - sladkosti a dezerty z jablek

Zveřejněno 24. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmkr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmkr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, cukr, voda, skořice celá, šťáva citronová, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu