Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,20 g |
Tuky | 62,08 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 66,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku.
Krok 2: Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou šťávu a podusíme.
Krok 3: Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.
Krok 4: Do vychladlé směsi přidáme smetanu a vše společně ušleháme.
Krok 5: Takto připravenou pěnou naplníme jablka a podáváme vychlazená.
Krok 6: Pěna se skvěle hodí k lívancům a palačinkám. Ale i samotná, nebo ke sladkému pečivu chutná skvěle.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmkr
Moje poznámka
Jablečná pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmkr
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 7 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 36 minutami
Celerová pomazánka
Majkaa před 2 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 2 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 3 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 4 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 5 hodinami
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 5 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 6 hodinami
Suroviny:
jablko,
cukr,
voda,
skořice celá,
šťáva citronová,
smetana ke šlehání
Komentáře (1)