Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 3 087 kJ / 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 12,68 g |
Vláknina | 9,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 128,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku.
Trochu lepší chuť je šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sušených kvasnic.
Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii. Kvůli kvašení solit nakonec před pečením.
Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně.
Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle.
Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 3 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 22 minutami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 4 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 5 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 5 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jaké jsou druhy cukru a k čemu se používají
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Další recepty
Suroviny: rýže, hrách, voda, olej, sůl
Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmE5
0 názorů