Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na zázvoru

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a štědře posypeme zázvorem. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a po obou stranách osmahneme. Krok 3: Podlijeme nejlépe domácím vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 4: Když je maso měkké tak ho vyjmeme, dáme bokem a přikryjeme. Krok 5: Šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou a po opražení zalijeme vývarem. Krok 6: Povaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

TIP: Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 13. 4. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Pokud nemáme vývar použijeme na podlití vodu, ale vývar je lepší. Nepoužívám masoxy na dochucení, ale raději si vařím vývary do zásoby a co nespotřebuji hned, tak zamrazuji. Sice to dá práci, ale vyplatí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6olK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6olK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta hovězí, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, zázvor, sádlo, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu