Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na zázvoru

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 755 kJ /
419 kcal
Bílkoviny2,73 g
Tuky42,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 806 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a poprášíme moukou. Krok 2: Opečeme z obou stran na oleji a naskládáme do pekáče, ve kterém jsme osmahli dorůžova hrubě pokrájenou cibuli se slaninou. Krok 3: Výpek z pávničky zalejeme vodou, rozvaříme a nalejeme na maso do pekáče. Ideální je, aby bylo maso asi do půlky potopené. Krok 4: Přikrejeme a pečeme, až je maso měkké, asi 45 min. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Zveřejněno 24. 11. 2008

Poznámka autorky Hella

Toto jídlo je bezkonkurenční jedničkou naší rodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2PL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2PL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Po dlouhé době opět k obědu na vyžádání vnučky. Je to rodinný poklad (recept i vnučka) :-D

K prvnímu seznámení s pomalým hrncem jsem zvolila hovězí na zázvoru...nejvíc se asi podobá tomuto receptu, přidán česnek...foto....

U nás doma se vařila t.zv.zázvorová. Rozdíl od zde uváděných receptů je v tom, že se omáčka zahustila smetanou. a musím říct, že je to stále jedno z našich velice oblíbených jídel.:-K

Vyskúšal som recept a musím povedať, že výsledok bol výborný, pár dobrý informácii o zázvore som našiel na zazvor.com/

Moc príma receptík:-p+8:yes:Roštěnky vypadají moc dobře:-K

recept nepoznám, ale pozdáva sa mi, na víkend ho rozhodne vyskúšam :-)

Moc pekne to vypada, take neco kuchtim a damk pak take , :yes:

Je to super papáníčko a návštěva většinou ani tento recept nezná.Ještě se ale nestalo, aby si nikdo nepřidal.Jenom tam dávám hodně cibule ta dělá ten "sosík" klidně i 1kg na kilo masa a taky záleží na množství zázvoru někomu vadí jeho štiplavá chuť,když se ho dá hodně.Výboný je to i s masem na výpečky.:yes:

vypadá to nádherně, dávám do oblíbených a bod.:-p

Je to uzasne, dala jsem tam cerstvy zazvor a k tomu ryzi, super!:yes:

Hello, i já se přidávám k názoru: domácí bezkonkurenční menu! Mohla bych to vařit každý týden. Jako příloha jde k tomu úplně všechno, knedlíky, brambory, těstoviny i rýže a mám to i vyzkoušené, přesto nemohu říct, co je nejlepší- chutná vše. Samozřejmě dávám 1.:-p:yes:

Tak to je dobře, vyzkouším:-p

Jani dělám právě z vepřového, neboj se. Je to výborné, já to naopak zkusím z hovězího :yes::-p

Už 2 dny koukám na ten recept ta kombinace se špenátem mne tak láká, jenže, jsme po té zabíječce, masa plný mražák, nevíte, jaké by to bylo třeba s v. kýty?

Už je v oblíbených. Já tot jídlo vůbec neznám, ani z jídelních lístků v restauracích. Roštěnky mám v mrazáku. Mám tip na víkend Ď.;-)

Tématické fráze:
hovězí plátky na zázvoru, hovězí maso na zázvoru, recepty na hovezi maso na zazvoru, zázvor recepty, recepty ze zázvoru, na zázvoru, hovězí roštěná na zázvoru, zázvor recept, maso na zázvoru, recepty zázvor, hovezi se zazvorem, recept zázvor, zázvor, hovězí kyta na zazvoru, hovezí vypečky, vaříme se zázvorem, roštěná na zázvoru, peceme hovezi, pečeme hovězí maso, recepty se zázvorem

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř, zázvor mletý, mouka hladká, slanina, cibule

Přidat fotografie receptu