

Hovězí na zázvoru
Suroviny
- 4 plátky zadního hovězího masa - nejlépe roštěnky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- hladká mouka
- 50 g slaniny
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a poprášíme moukou.
Opečeme z obou stran na oleji a naskládáme do pekáče, ve kterém jsme osmahli dorůžova hrubě pokrájenou cibuli se slaninou.
Výpek z pávničky zalejeme vodou, rozvaříme a nalejeme na maso do pekáče. Ideální je, aby bylo maso asi do půlky potopené.
Přikrejeme a pečeme, až je maso měkké, asi 45 min.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo je bezkonkurenční jedničkou naší rodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na zázvoru
-
K prvnímu seznámení s pomalým hrncem jsem zvolila hovězí na zázvoru...nejvíc se asi podobá tomuto receptu, přidán česnek...foto....
-
U nás doma se vařila t.zv.zázvorová. Rozdíl od zde uváděných receptů je v tom, že se omáčka zahustila smetanou. a musím říct, že je to stále jedno z našich velice oblíbených jídel.
-
Vyskúšal som recept a musím povedať, že výsledok bol výborný, pár dobrý informácii o zázvore som našiel na http://zazvor.com/
-
Moc príma receptík
+8
Roštěnky vypadají moc dobře
-
recept nepoznám, ale pozdáva sa mi, na víkend ho rozhodne vyskúšam
-
Moc pekne to vypada, take neco kuchtim a damk pak take ,
-
Je to super papáníčko a návštěva většinou ani tento recept nezná.Ještě se ale nestalo, aby si nikdo nepřidal.Jenom tam dávám hodně cibule ta dělá ten "sosík" klidně i 1kg na kilo masa a taky záleží na množství zázvoru někomu vadí jeho štiplavá chuť,když se ho dá hodně.Výboný je to i s masem na výpečky.
-
vypadá to nádherně, dávám do oblíbených a bod.
-
Je to uzasne, dala jsem tam cerstvy zazvor a k tomu ryzi, super!
-
Hello, i já se přidávám k názoru: domácí bezkonkurenční menu! Mohla bych to vařit každý týden. Jako příloha jde k tomu úplně všechno, knedlíky, brambory, těstoviny i rýže a mám to i vyzkoušené, přesto nemohu říct, co je nejlepší- chutná vše. Samozřejmě dávám 1.
-
Tak to je dobře, vyzkouším
-
Jani dělám právě z vepřového, neboj se. Je to výborné, já to naopak zkusím z hovězího
-
Už 2 dny koukám na ten recept ta kombinace se špenátem mne tak láká, jenže, jsme po té zabíječce, masa plný mražák, nevíte, jaké by to bylo třeba s v. kýty?
-
Už je v oblíbených. Já tot jídlo vůbec neznám, ani z jídelních lístků v restauracích. Roštěnky mám v mrazáku. Mám tip na víkend Ď.
-
Vypadá to úžasně