Játrový špíz v parním hrnci

faraonka Kuchařka:

Doba přípravy: 1apulhod. PT1H30M 4 porce Drůbeží maso 19 názorů

jatra
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

500 g drůbežích jater
200 g vepřového masa nebo kureciho masa
cibule
zampiony
červená paprika cerstva
kousek slaniny
olej
grilovaci koreni
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajime jatra a maso na kousky asi vite jak velke kdyz delate spiz.

  2. Cibuli nakrajet na 4dily a papriky na kousky vetsi aby sli napichovat a slaninu neboli spek taky na kousky ty se tam davaji jen aby to nebylo tak suche. Ale snist to muzete taky kdo to ma rad.

  3. Ted postupne napichuji na spejle stridave jak je libo. Na spejle proto protoze parni hrnec je z umele hmoty tak aby se neposkodil a taky proto ze spejli si ulomim podle velikosti nadoby.

  4. Tak to ted posypeme ze vsech stran dobrym grilovacim korenim.

  5. Vlozime do nadoby v parnim hrnci me to vychazi 4kusy do jedne nadoby tak mam obsazene dve nadoby tudiz dve patra.

  6. Naskrabu k tomu brambory nakrajim na pulmesicky a vlozim do posledni nadoby muze byt klidne plna udela se to i tak.

  7. Posypuje taky soli a grilovacim korenima taky treba nejakou cerstvou nati, petrzel. celer. jakou zrovna mame na zahradce.

  8. Tak a ted to hlavni : dolu dame nadobu s bramborama nad to ty dve se spizy a pokapeme tu horni olejem krasne nam stece pres vsechny naboby na parnim hrnci.

  9. Dame viko nastavime tak 30az40minut. Podavame na talir s tatarkou, kecupem a veskerou zeleninou co doma najdeme.

Poznámka

Snad jsem to napsala srozumitelne recept jsem nekde cetla na internetu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játrový špíz v parním hrnci

  • Saša Saša(neregistrovaná)

    Já bych takový starosti neměl,kdybych viděl tu špínu kolem do kola.
    Asi bych spíš se zajímal o nějaký dobrý čistící prostředek.:-(

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Já tedy parní hrnec nemám, ale ten recept si ukládám, protože špíz vypadá opravdu moc dobře:-))a posílám bodíka:-)):yes:

    Odpovědět

  • alca2 alca2

    faraonka:těstoviny jsem ještě nezkoušela, ale rýže je výborná - klasicky na hrnek rýže jeden a půl hrnku vody, lžičku soli, kapku oleje a my jsme zvyklí hřebíček a příp. kousek cibule. Zapnu na 35 min. Po ukončení ještě ochutnám, zda je opravdu hotová.

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Urcite me to chutna a brambory nejvic

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    :-/ zatím se pořád parnímu hrnci bráním. ale - pro žlučnikáře a dietáře - určitě neocenitelná věc.:yes:

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Ne ta ruze u dcery na zahrade kupodivu ji tam maji 3rok a moc se o ni nestaraji.ja jim odtrhavam jen odkvetle kvety.

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Mě taky ne, ale teď odbočím od vaření,jestli můžu, jak máte v záhlaví u profilu tu růži, to pěstujete opravdu Vy? Pokud Vás do března nenaštvu svými komentáři, tak bych přijel na školení o růžích. Mám to k Vám asi 25 km.Je to na Vás. Díky

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    samouku je to dobry nazor ja jsem to zkousela a nepovedlo se ani ryze ani testoviny

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Faraonko, máte pravdu, s rýží a těstovinami je moc sr...Ty se do pařáku nehodí.Na to je lepší tzv.rýžovar, tam uvaříte prakticky zeleninovou rýži i rizoto a na těstoviny je ideální hrnec s vodou. Je to ovšem jen můj názor.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    faraonko, vpravo nahoře u receptu je mezi jinými ikonka foťáčku, přes ni ty další fotky určitě vložíš.

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Chtela jsem dat vice fotek ale nejde to dam to k memu profilu

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Jeste jsem v mych poznamkach nasla .Muz v domacnosti-recepty parni hrnec podle toho jsem delala ty knedliky .Taky to tam vlozim az zdokumentuji.A jeste tu mamVareni.cz_varime v pare -tam jeto popsane perfektne.Jak pise samouk jde v tom vse akorat tastoviny se mi moc nevedly trvalo to dyl nez kdyz je varite ve vode .Ryze taky je tam jeste takova misticka n ryzi ale podle me je mala tak na 1az2 porce.Jinak hlavni nadoby co vidite na obrazku tak maji dirky proto je na ryzi jina nadobka ktera se vklada do te dirkate ale jak rikam je mala.Ale muze se nahradit vetsi jakakoliv ale plasova,nebot teplota pary je vysoka.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Taky mám parní hrnec a je to fakt dobrý pomocník. Vařim v něm jako samouk i knedlíky, brambory ani nesolím a jsou skvělé. Dobře popsáno je to tady
    http://www.potravinova-alergie.info/clanek/parni-h...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc děkuji za odpovědi :-). Já nevím proč, ale měla jsem pocit, že je to na vaření rýže. :-8:-8 Tak jsem ráda, že vím, že je to dobrá věc. Díky. :-K

    Odpovědět

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Devcata zadejte si parni hrnec recepty aje tam toho hodne

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo