Ovocná marmeláda
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že i ty kupované obsahují větší podíl jablek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 076 kJ / 2 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,42 g |
| Tuky | 4,67 g |
| Vláknina | 41,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 657,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz s cukrem svaříme a až pustí šťávu propasírujeme ho.
Krok 2: Jablka a broskve rozmixujeme, do tohoto pyré přidáme rybízovou šťávu, šťávu z pomeranče a citronů, (celkem potřebujeme 1 kg ovocné směsi) a vsypeme želírovací cukr a kyselinu citronovou.
Krok 3: Za stálého míchání přivedeme k varu a sbíráme pěnu. Vaříme nejméně 5 minut od bodu varu. Trošku si dáme na talířek a zjistíme, jak marmeláda želíruje.
Krok 4: Vmícháme rum a naplníme připravené skleničky. Otřeme okraje, ihned uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po pěti minutách je obrátíme zase zpět.
Zveřejněno 9. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7Zn
Moje poznámka
Ovocná marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7Zn
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 16 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 46 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krupice,
jablko,
broskve,
pomeranče,
citron,
cukr želírovací,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (1)