Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeský bedlový kuba

Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se přidává rozemleté vepřové nebo uzené maso. Ale houby (na Vánoce sušené), česnek a majoránka jsou nutné vždy.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

22. 8. 2023 15:14

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 085 kJ / 2 410 kcal
Bílkoviny54,98 g
Tuky128,18 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy246,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Klíčové je kolik máte bedel. Já dávkuju cca 100 g krup na jeden velký klobouk bedly a 1 vejce.

Vaříme přece jenom staročeský recept a používáme hlavně česnek a majoránku. Sypeme a používáme dle chutí!! Jednoduchá lahůdka s použitím jakýchkoliv hub.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NIDEC

22. 8. 2023 19:14

Vtipné...tak napišme třeba "starovajičkový" nebo "moderni"...snad toto uz vadit nebude,ale já to tak vařím a o toto jsem se chtěl podělit....

Eja57 Eja57

22. 8. 2023 18:42

Omlouvám se, ale VEJCE do kuby a ještě staroceskeho opravdu nepatří.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: houba bedla, sádlo, cibule, kroupy, vejce, majoránka, sůl, česnek

TopRecepty.cz

Staročeský bedlový kuba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp0AR