Čertovský guláš
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a pak už jen sklízejte pochvaly stolovníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 857 kJ / 2 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,69 g |
Tuky | 67,97 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 6,68 g |
Sacharidy | 267,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli, sádlo a orestujeme do hněda. Přidáme mletou papriku a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, vmícháme protlak a po chvíli zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 2: Vložíme jalovec v sítku a dusíme do měkka. Nakrájíme klobásu a přidáme do guláše. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do guláše. Sítko s jalovcem vyjmeme. Povaříme asi 25 minut.
Krok 3: Hrnkové knedlíky:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Zveřejněno 7. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Moje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
cibule,
špek,
sádlo,
plec vepřová,
klobása,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
protlak,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
jalovec,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
mouka polohrubá,
mléko,
vejce,
paprika čerstvá červená,
petrželka,
rohlík,
sůl,
olej
Komentáře (2)