Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s omáčkou chutnají dobře s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RadekGuru RadekGuru

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 628 kJ /
2 301 kcal
Bílkoviny160,94 g
Tuky39,38 g
Vláknina82,11 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 4,44 g
Sůl10,94 g
Sacharidy271,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do tmavě zlatova. K ní pak přidáme pokrájená kuřecí játra i s krví, pokud byla. Pod pokličkou pak dusíme, dokud játra nepustí šťávu. Krok 2: Pak přilijeme pivo a vodu a dusíme doměkka. Přidáme fazole, bujón, kmín, pepř a zázvor. Krátce povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Krok 3: Opět povaříme, sporák vypneme a vmícháme majoránku (nejlépe čerstvou, místo ní můžeme použít i tymián). Krok 4: Necháme 5 minut pod pokličkou a poté podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 11. 1. 2024

Poznámka autora RadekGuru

Můžeme přidat i divoké koření, bobkový list, nové koření a jalovec. Hned ze začátku můžeme přidat na cibulku i trochu slaniny nebo pokrájených žampionů. Poměr vody a piva si též můžeme upravit dle chuti, zkusit se dá i černé pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0kv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0kv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Děkuji za upozornění, recept jsem doupravila včetně názvu. Podle fotografie se opravdu jedná o fazole a ne fazolky. :-K

Jsem asi ze staré školy, ale fazole a fazolky nejsou totéž. Tento recept je i podle fotky o fazolich. Nebo se mýlím?

S divokým kořením by to také mohlo chutnat zajímavě :) Vyzkouším.

Suroviny:
sádlo kachní, cibule, játra kuřecí, fazole červené v rajčatovém nálevu, pivo světlé, voda, bujón hovězí, kmín celý, pepř mletý, zázvor sušený, majoránka, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu