Trnkový grog
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím netradičních přísad. Nebudete litovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 409 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si suroviny - u pomeranče a citronu odkrojte kůru nebo použijte bio plody.
Krok 2: Nalijte do kastrůlku 140 ml vody, vložte koření, citron, pomeranč a 1 kávovou lžičku třtinového cukru.
Krok 3: Přiveďte k varu, pak stáhněte a nechte ohřívat suroviny pod borem varu cca 15 minut, aby se uvolnily chutě koření. Ideálně pod pokličkou.
Krok 4: Do sklenice dejte Troussepinéte a Tuzemák (kdo chce silnější grog, dá si 30 ml).
Krok 5: Přilejte ohřátou vodu a můžete si začít užívat tohoto nevšedního grogu!
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Moje poznámka
Trnkový grog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PVK
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
rum,
citron,
cukr třtinový,
skořice,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (1)