Pizza (celozrnná)

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

1ks Pizzy 2 názory

Suroviny

Těsto:
100 g celozrnné pšeničné mouky
60-70 ml vody
5 g droždí
1 lžička panenského olivového oleje
špetka soli
Sugo di pomodoro:
1 konzerva loupaných rajčat (400g)
200 g čerstvých rajčat
1/2 cibule
1 menší mrkev
1 řapík celeru
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1/2 svazku bazalky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou.

  2. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud se necítíte, můžete si nechat zadělat těsto v domácí pekárně). Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence.

  3. Těsto přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychalo.

  4. Uložíme do lednice spinkat a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás.

  5. Druhý den ho vyndáme a necháme 1hod odležet.

  6. Pomocí rukou a prstů vytvarujeme kulatou tenkou placku.

  7. Potřeme ji sugem a přidáme libovolné suroviny. Mezitím se nám již rozehřívá trouba (min. na 250°C) spolu s plechem.

  8. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší.

  9. Jakmile je trouba nahřátá, rychle dáme pizzu na horký plech a pečeme přibližně 10-15min. Po upečení nejlépe ihned zdlábneme.

  10. Přprava suga: Čerstvá rajčata, celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme zeleninu i konzervovaná rajčata a za občasného míchání dusíme asi 1hod.

  11. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30min necháme vařit na mírném ohni. 


  12. Odstavíme, prolisujeme česnek . podle chuti přidáme cukr a sůl a vhodíme nasekanou bazalku. Suga si připravuji vždy více a zavařuji si ho. Na pizzu dávám přibližně 4-5 lžic.

  13. Naše oblíbené: Margherita - sugo, rajčata, mozzarella, bazalka, Quatro formagi - sugo, 4 druhy sýra (mozzarella, gorgonzola, parmezán, místo fontiny dáváme hermelín), al Prosciutto e Funghi - sugo, šunka, žampiony, mozzarella (někdy dáváme goudu), Tonno - sugo, tuňák, olivy, šalotka

Poznámka

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

…legenda mezi jídly v sítích rychlého občerstvení, obyčejného posezení ve všední den i součást noblesnějších pizzeria-ristorante. Chutí, kterých můžete svou kreativitou a citem při pečení pizzy docílit, jsou stovky, ne-li tisíce... znáte někoho, kdo by neměl svoji oblíbenou pizzu?

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza (celozrnná)

  • pipre pipre

  • zizala zizala

    Chutnaly mi zatím všechny, které jsem kdy ochutnala, náplní je neurekom, to je pravda. Sugo si dělám vlastní a též zavářím ;-)A těsto taky poslední dobou dělám z celozrnného těsta, je zdravější a má výraznější chuť :-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: celozrnná pizza celozrnná pizza recept celozrna pizza pizza ristorante recept pizza ristorante recepty smetanove sugo na pizzu sugo na pizzu recept na celozrnnou pizzu recept pizza ristorante hotová jídla do 15min recepty celozrnna pizza bez droždí pizza celozrnná recept domácí celozrnná pizza recept na celozrnou pizu recept na smetanové sugo na pizzu celozrna piza recepty ze suga dame pizzu sugo pomodoro z rajčat suga na pizzu

Zapomněl/a jsem heslo