

Trnkový čaj
Suroviny 4 porce
- Plody trnky obecné - 5 vrchovatých lžic rozmačkaných plodů
- 1 litr vroucí vody
- med dle chuti
Postup přípravy receptu
Zralé trnky rozmačkáme a dáme do hrnce nebo konvice, zalijeme 1 litrem vroucí vody a necháme 15 minut louhovat.
Poté čaj přecedíme, propasírujeme a osladíme medem.
Dostaneme krásně červený čaj plný vitamínů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Trnkový čaj
-
Frantiska: přesně tak, kdo nemá rád ta trpké, musí si ještě počkat, ale asi to už dlouho trvat nebude
-
rihana: dobrý den, je potřeba doladit medem, někomu to nesedne, my ji doma milujeme až na syna... Ten trnkovy čaj nedává ani pod hrozbou, že jinak nedostane najíst
-
rihana: pokud prejde mrazem je jedlejší :)
-
Vyzkouším, ale trnka je neskutečně trpká.
-
casino: trnka je peckovice, ale vypadá jak bobule
-
casino: dobrá, přepisuji na plody, s detmi máme zažité hurá na modré bobule
-
"Bobule trnky obecné"
Nevím přesně jak se plody jmenují, ale vím přesně, že bobule to nejsou
Edit:
Že by to byly peckovice?
***
No a toto z trnek je také OK
https://www.labuznik.cz/recept/snaps-z-planych-trn...