Terina z uzeného kolena
Tuto masovou pochoutku můžeme podávat jako předkrm. Uzené koleno uvaříme, maso obereme a zlehka rozmixujeme spolu s cibulí, solí, pepřem a petrželkou. Poté vytvarujeme váleček, který necháme ztuhnout.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno uvaříme a obereme od kosti.
Krok 2: Nakrájíme i s kůží a dáme do mixéru. Přidáme cibuli, sůl, pepř, hrst petrželky. Lehce rozmixujeme, ale pozor, ne na kaši.
Krok 3: Směs přendáme na potravinářskou fólii, vytvarujeme váleček, zabalíme a utáhneme. Propícháme vidličkou a necháme vychladnout. Pak zabalíme ještě do alobalu a dáme ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 27. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terina z uzeného kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzyn
Moje poznámka
Terina z uzeného kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzyn
Nejnovější recepty
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 19 hodinami
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno 25. 9. 2025 15:56:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
IBera před 44 minutami
Jablečná roláda
Petulice před 1 hodinou
Květák v těstíčku
Petulice před 1 hodinou
Bublanina s ovocem
Miroslav_Steiger před 1 hodinou
Sirup z rýmovníku
Foxinka před 2 hodinami
Smažené sýrové kuličky
HanaS92 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Veruncicka před 11 hodinami
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Rapljan před 14 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
iveta.kroul před 16 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
andy.mocuba před 16 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
nať petrželová
Komentáře (1)