Terina z uzeného kolena
Tuto masovou pochoutku můžeme podávat jako předkrm. Uzené koleno uvaříme, maso obereme a zlehka rozmixujeme spolu s cibulí, solí, pepřem a petrželkou. Poté vytvarujeme váleček, který necháme ztuhnout.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 143 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno uvaříme a obereme od kosti.
Krok 2: Nakrájíme i s kůží a dáme do mixéru. Přidáme cibuli, sůl, pepř, hrst petrželky. Lehce rozmixujeme, ale pozor, ne na kaši.
Krok 3: Směs přendáme na potravinářskou fólii, vytvarujeme váleček, zabalíme a utáhneme. Propícháme vidličkou a necháme vychladnout. Pak zabalíme ještě do alobalu a dáme ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 27. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terina z uzeného kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzyn
Moje poznámka
Terina z uzeného kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzyn
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 30 minutami
Bílý chléb
Petulice před 41 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 4 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
nať petrželová
Komentáře (1)