Hurikán roláda

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 45 + vychladnutí 15 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 26 názorů

Suroviny

150 ml mléka
7 g kakaa
80 ml oleje
110 g krystalového cukru
půl prášku do pečiva
90 g hladké mouky
15 g sušeného mléka (prášek)
1 vanilkový cukr
čtvrt lžičky soli
6 vajec
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlubší plech 32 x 23 cm vyložíme papírem a navážíme potřebné suroviny.
    Do misky dáme mouku, sušené mléko, sůl a vanilkový cukr a vše promícháme. Do druhé menší misky oddělíme 50 ml mléka, přidáme kakao a rozmícháme metličkou dohladka. Oddělíme žloutky a bílky.
    Troubu zapneme na 170 ° C.

  2. Do misky, kterou lze dát nad páru, dáme zbylé mléko, přidáme olej, promícháme a umístíme do hrnce nad vodní lázeň. Vodu přivedeme k varu a obsah misky metličkou mícháme 50 vteřin a odstavíme. Přes síto vsypeme do misky moučnou směs a vymícháme hladké těsto. Postupně přidáváme žloutky a vždy po každém promícháme.
    Z této směsi odebereme 6 polévkových lžic a smícháme v misce s rozmíchaným kakaem.

  3. Všechny bílky ušleháme do pěny, přidáme cukr smíchaný s práškem do pečiva a došleháme do pevných sněhových špiček. Ze sněhu odebereme 4 lžíce do kakaové hmoty ale necháme bez míchání stranou.
    Ostatní sníh vmícháme do žloutkové hmoty, nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme.
    Kakaovou hmotu promícháme se sněhem a přendáme do jednorázového cukrářského sáčku. Po naplnění odstřihneme špičku asi půl cm a kakaovou hmotu nastříkáme v pásech těsně vedle sebe na žloutkovou hmotu, plechem pak lehce zatřeseme.

  4. Pomocí držadla vařečky (použila jsem asijskou jídelní hůlku) projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170° C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150° C a pečeme ještě 25 minut.

  5. Upečené těsto necháme na plechu trochu vychladnout, přikryjeme novým papírem na pečení, vyklopíme a stáhneme papír na kterém se peklo. Tím se dostalo dospodu kakaové a nahoru žloutkové upečené těsto. Necháme úplně vychladnout a potřeme krémem . Použila jsem krém z mascarpone s 1 lžící cukru a 1 šlehačkou. Pomocí papíru svineme roládu a necháme vychladit.
    Z této rolády nakrájíme15 porcí.

Poznámka

Inspirace je z Pinterestu, přeloženo a upraveno dle vlastní potřeby. Složitě to jen vypadá, je to rychleji udělané než napsané. Chutná skvěle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 417 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hurikán roláda

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    casino: já jsem vůbec nic nepočítala jen jsem měla jiný plech a proto to jinak vypadá, jelíkož to nebyl čtverec tak jsem ji logicky svinula podél a napsal jste, že to není roláda - takže není třeba nic počítat !!! jen to zkusit :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Marie Svarcova:
    Po vašem vyjádření níže jsem už péci nezkoušel.
    Mně přišlo jako výzva spočítat délku a tloušťku rolády tak aby byl výsledek stejný jako ta vaše nádhera, právě proto, že to není roláda :yes: Poté co jsem seznal, že to bylo spíše náhodou, tak mé nadšení vyprchalo. Omlouvám se:-K
    (No, šlo by to i bez počítání: svinout těsto k sobě a zbytek odkrojit:-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Marie Svarcova: uvidím,:-K děkuji

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Ivace64: díky :-K nebojte se a zkuste podle videa https://www.youtube.com/watch?v=Kxr2ojbISPQ, já měla jiný rozměr plechu proto ji nemám tak zatočenou ale těsto se povede vždy a stojí to za tu práci. Ať se povede <3;-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Nádhera, ráda bych ji zkusila, ale netroufám si, vypadá úžasně..:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    medanek: :-K díky a dejte vědět jak dopadla , už jsem dělala 3x a všem moc chutná

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    magdalenka: :-K děkuji

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Je moc krásná a povedená.:yes::yes::-K Přiznám,že i já ji už studovala :-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krasny a efektny mucnik. :yes: tiez som nedavno objavila a chystam sa na neho. Skvele, ze si prelozila a upravila, som presvedcena, ze recept mnohych oslovi. Za mna velka vdaka.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    casino: sušené mléko v Albertu nebo Tescu běžně, Proč se to dělá křížem nevím, až to zkusíte dejte vědět. Díky a ať se povede :-K hezký den

    Odpovědět

  • casino casino

    "Hurikán roláda"
    Dnes jsem se k tomuto hotovil, ač sunaru také nemajíc:-)
    Moc mi není jasné, proč se těsto na plechu "prohrabuje" křížem :-O asi bych to zkusil jen jedním směrem...

    Marie Svarcova:
    Vy to máte pěknější než na videu které jsem popatřil :yes: :-K
    No, možná i proto, že to není roláda v pravém smyslu slova:-) Bych rcp nazval "Tornádo roládo" :-D

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Olga Urvalkova: Moc děkuji a přeji hezký den i všechny další :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Maruško, veliká krása!! Určitě taky zkusím, rolády máme rádi...tato je skvostná<3:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    RubyRom: děkuji:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Dajda: Moc děkuji i když já jsem to nevymyslela jen zkusila udělat :-K Hezký den. :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tornádo roláda rolada tornado roláda ze sušeného mléka roláda která se vždy povede rolada hurilan youtube rolády hurricane roláda moucnik hurikan zákusek hurikán recepty ze suseneho mleka roláda hurykán huricane roláda roláda hurián yutube rolady roláda na youtube pečené rolady moučníky na you tube roláda you tube recept na roládu hurricane roláda huricane hurikáda roláda recept

Zapomněl/a jsem heslo