Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena

5jideldenne Kuchařka: 5jideldenne

4 porce Předkrmy 3 názory

Suroviny

1 ks většího vepřového kolena zadního
Koření:
sůl
celý kmín
6 stroužků česneku
pytlík na pečení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme koleno, osolíme, prošpikujeme česnekem, bohatě posypeme kmínem a dáme do pečícího pytlíku.

  2. Vše vložíme do trouby zahřáte na 100 stupňů a necháme pomalu péct 6 hodin. Při pečení se vypeče z kolena bohatý bujon a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol, aniž byste dodávali jakoukoliv chemii či tužidla.

  3. Po upečení vyndáme koleno. Obereme maso, které nakrájíme na kousky a vkládáme do připravené teriny/já používám silikonovou. Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar. Vše se zužitkuje a chutná skvěle.

  4. Vyklopíme z teriny a krájíme na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Luxusní terina z pomalu pečeného vepřového kolena

  • magdalenka magdalenka

    Skvelý nápad! :yes: ja na tieto veci mám pomalý hrniec, zavrený pekáč nemám, sáčky sporadicky kúpim na kura, ale ďalšie využitie ma nenapadlo.

    Odpovědět

  • 5jideldenne 5jideldenne(autorka receptu)

    magdalenka: já dělám v sáčku vše co dávám pomalu péct, je to dokonalé stejně jako když máš zavřený pekáč, ale nemusíš pak nic umývat a se sáčkem se výbrně manipuluje. Většinou to dělám tak, že naříznu růžek a sliji štávu a pak jdu k masu.. Dám sem více receptů .

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krásny a originálny recept, skvelé, že si ho pridala! :yes: V sáčku piecť koleno by ma nenapadlo.

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené koleno v pečícím pytlíku pečené vepřové koleno v pecicim pitliku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít