Šantungská kachna

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 6 hodin minimálně 4-6 porcí Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

2 kg kachna
1 pórek
lžička zázvoru
lžička soli
lžička mletého kmínu
2 hvězdičky badyánu
5 lžic sójové omáčky
2 lžičky koňaku
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a naporcujeme.

  2. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran.

  3. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na kolečka, sójovku a koňak.

  4. Mísu přikryjeme a 3 hodiny necháme odležet.

  5. Do velkého kastrolu jen o málo širšího než mísa dáme pařáček a dostatek vody.

  6. Na pařáček dáme mísu, kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme v páře doměkka. Trvá to asi 2-3 hodiny. Je-li třeba, opatrně dolijeme vodu do kastrolu.

  7. Pak mísu vyjmeme a necháme kachnu okapat.

  8. Na vysoké pánvi nejlépe železné rozpálíme hodně oleje - asi půl litru a jednotlivé porce kůží dolů na něm opečeme dokřupava, až naberou červenofialovou barvu. Podáváme s rýží a ostrou omáčkou (sójovka, pálivý olej nebo tabasco, mletý kmín).

Poznámka

V původním receptu se vaří a opéká celá kachna. Příprava porcované kachny je ekonomičtější a méně časově náročná:-)

Kachna v této úpravě není kupodivu moc tučná ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šantungská kachna

  • sindynka sindynka

    krásné pro očička

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Krásně naaranžováno:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Budu se těšit:-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Jarusko, dekuji......, nebudu experimentovat a postup dodrzim. Dam vedet, jak to dopadlo....:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zajímavá příprava,vypadá to dobře:-p:yes:+10

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Danielko, vaření v páře je specifický druh přípravy některých čínských receptů, při kterém všechny chutě krásně díky páře prostoupí do masíčka. Když kachnu upečeš, bude mít jinou chuť a bude to už jiný recept. Ale volba je samozřejmě na Tobě ;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Velmi zajimave, jenom se chci zeptat, jestli se kachna musi pred smazenim varit???? Mam fritak, ve kterem se dela cela kruta na Den dikuvzdani a je krasne propecena a stavnata. Hotova asi za hodinku a pul, s krupavou zlatou kuzickou. Myslim, ze s kacenkou by to slo taky...:-?:-?:-?:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • marcik marcik

    Moje kachnička běhá zatím ještě po dvoře:-D, ale hned jak ji picne tchán, tak vyzkouším;-). :yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • srettka srettka

    no tyjo, tak to mě zajímá, ukládám:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Teda, to je moc zajímavý recept a stojí zato ho vyzkoušet:yes:+4

    Odpovědět

  • maris maris

    Žížalko, vidím, že jsi přes prázdniny nabrala nový dech a sílu a vyrazila jsi na nás s těžkým kalibrem:-p:-))
    Ukládám si, moc se mi to líbí, čínu mám ráda a kachnu v mrazáku:yes:+:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Zajímavé propojení chutí, opravdu zase něco nevšedního. :-p;-):yes::yes: +2

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Hodně inspirativní recept - trochu odskok od naší klasiky, ale to je na tom vaření to "fajn".;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na kachnu recepty z kachny porcovaná kachna kachna v páře příprava kachny kachna recepty s bramborem nebo rýží kachna recepty pecena kachna porcovaná kachna na páře kachna porcovaná úprava kachny šantunská kachna santungska kachnadusena v pare porcelánová kachna jak pripravit kachnu recept na kachnu s rýží recepty na kacenu šontunská kachna jak se peče porcovaná kachna nevšední kachna

Zapomněl/a jsem heslo