Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a chuť tymiánu i jalovce bude doprovázet přípravu i konzumaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 502 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,63 g |
Tuky | 55,92 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 38,06 g |
Postup přípravy
Do pánve nalijeme trochu vína (můžeme použít z marinády i s kořením), přilijeme hovězí vývar a přidáme šípkovou marmeládu.
Povaříme do mírného zhoustnutí.
Poté omáčku podle chuti osolíme, opepříme, případně i zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou pečené česnekové brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Moje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 4 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 14 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 59 minutami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 2 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 2 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 3 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 3 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 5 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 6 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 6 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 7 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
tymián čerstvý,
víno červené,
jalovec,
marmeláda šípková,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (6)
Ano, Gurmety a také Apetity jsem několik let odebírala a dost jsem si z nich vzala. K něčemu se vracím a jiné objevuji až nyní...