Španělská česnečka

lemeL Kuchařka: lemeL

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Polévky 9 názorů

Suroviny

8 plátků staršího chleba
4 lžíce olivového oleje
6 stroužků česneku
lžičku sladké papriky
lžičku pálivé papriky
1 l vývaru
4 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.

  2. Přidáme na větší kousky nasekaný česnek a rovněž krátce osmahneme.

  3. Poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.

  4. Polévku rozlijeme do misek, do každé opatrně vyklepneme vejce, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 10 minut zapečeme, až vejce zpevní. Vejce můžeme také připravit zvlášť a vložit do polévky při podávání.

Poznámka

Zdroj:

časopis F.O.O.D.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělská česnečka

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

  • Colombo65 Colombo65

    Krásné foto;-);-), dobré dobroty;-);-);-)

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autor receptu)

    Děkuji Elizo :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Lenko, děkuji za recept. Polévka je moc dobrá. Použila jsem toustový chleba, který se za těch 15 minut úplně rozvařil (pomáhala jsem mu metlou), takže se polévka příjemně zahustila. Výborné.
    Posílám bod a nějaké obrázky :-).

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autor receptu)

    Děkuji Václave :-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Při každé příležitosti, když dojde na jídlo a přijde řeč s přáteli na česnečku dojde vždy ke sporu, která je ta pravá jedině správná.Už si ani nikdo netroufne říci (to dříve se nestávalo) a trvat na tom, že je to "Budějcká" , "Šumavská", "Písecká", "Táborská" atd. Zkrátka je to "TA NAŠE" oblíbená. Takže se nedivím Lence, že ji nazvala "Španělská" a jak je vidět jak nechtěla trvat na konkrétním kraji, přisvojují si ji z více míst, ale kdo to může odpřísáhnout, že právě je ta jediná VAŠE a ne třeba Bulharská. Však je to jedno. Hlavně že chutná. HI HI. Václav. +bodík 3

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autor receptu)

    To by asi opravdu nebyla španělská :-*

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    špagi:-!souhlas:-!libeček všude kolem nás:-!:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Sice nevím, proč španělská, když v Jizerkách ji takhle děláme od pradávna, ovšem s řepkovým olejem,jo a hádejte, co se tam má přidat? Správně - libeček - jo pak to není ta španělská asi ;-) každopádně :-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: šumavská česnečka babicovy dobroty táborské těstoviny pravá česnečka pravá česnečka recept f.o.o.d. recepty f.o.o.d. časopis časopis f.o.o.d. taborske testoviny jak připravit česnečku sumavska cesnecka recept recept na spanelskou cesnecku čěsnečka recept španělská česnačka recept -celozrnny chleb s repkovym olejem čěsnečka španělská polévka recept šumavska čěsnečka španělská česnčka foto jak připravit polévku česnečka česnečka špnělská