Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená zelenina s parmazánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé jídlo co dům dal! Jakou zeleninu a bylinky zvolíte vy, je jen na vás.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 331 kJ /
1 752 kcal
Bílkoviny84,49 g
Tuky90,18 g
Vláknina121,98 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 2,65 g
Sůl5,98 g
Sacharidy89,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celerové řapíky oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky. Brokolici rozdělíme na růžičky a ty ještě podélně rozkrojíme. Krok 2: Zeleninu vhodíme do vroucí osolené vody a asi minutu povaříme na mírném ohni. Kdo má rád zeleninu měkčí, vaří déle, ale mysleme na to, že ji ještě budeme péct. Potom ji slijeme a v ledové vodě zchladíme, aby nám zůstala pěkně zelená. Krok 3: Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme nasekanými mandlemi. Okapanou zeleninu osolíme, opepříme, případně ji okořeníme oblíbeným kořením. Krok 4: Zeleninu naskládáme do připravených mističek, podlijeme dvěma lžícemi vývaru, posypeme parmazánem promíchaným se zbytkem mandlí. Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá kůrčička. Na povrch zapečené zeleniny rozložíme malé vločky másla. Krok 6: Na stůl nosíme rovnou v mističkách, podáváme s oblíbeným dipem a čerstvým chlebem nebo pečivem.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 2. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v jednom ze starých vydání časopisu Gurmet. S obsahem zeleniny si můžeme pohrát. A když do zeleniny vmícháme sýr (např. Goudu), jen jídlu přilepšíme…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená zelenina s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená zelenina s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jrK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Velké dík. :-)
Měj hezký den… :-K

RubyRom: Moc děkuji… :-8
Pěkný den přeji… :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásná práce :-K

Paráda :-K:yes::yes:

Suroviny:
celer, kedlubna, brokolice, máslo, mandle sekané, vývar zeleninový, parmazán, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu

Přidat fotografie receptu