Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka

senky Kuchařka: senky

Polévky 10 názorů

Suroviny

150 g uzeného lososa
150 g uzeného pstruha
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
1 cibule
1/2 citronu
1 KL kaparů
100 ml smetany na vaření
500 ml kuřecího vývaru
100 g másla
sůl, pepř
Na krutonky: 3 plátky toastového chleba
3 PL česnekového oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k restující se zelenině, spolu ještě chvilku opékáme.

  2. Lososa a pstruha nakrájíme na větší kousky (část pstruha necháme na ozdobu) a přidáme k zeleninovému základu. Chviličku opékáme a potom zalijeme vývarem, necháme dojít k varu a 20 minut pomalinku vaříme.

  3. Pak přidáme smetanu, zjemníme kouskem másla a ještě necháme projít varem. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a popřípadě přecedíme a propasírujeme přes síto (není to nutné). Dochutíme solí a pepřem.

  4. Zbytek zeleniny připravíme škrabkou na julienne nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky a orestujeme na zbytku másla.

  5. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi na rozehřátém česnekovém oleji nebo oleji s nakrájeným stroužkem česneku opečeme do křupava.

Poznámka

Polévka je velmi chutná, lahodná a lehce pikantní po kaparech a citronu.

Inspirací mi byla polévka Radka Kašpárka v Gurmetu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Ryby kdykoliv, v jakékoliv podobě.Já bych si pochutnal .;-):-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hmm, to by u nás možná prošlo;-);-):-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    také si myslím, že bude dobroučká:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkná polévka, já dávám ráda do polévek vyvařit spičku uzeného masa, když se mi zdá mdlá, a tato polévka je moc fajn, dovedu si tak i její chuť představit :-K;-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    anonym:když myslíš;-):-(( nikdo Tě nenutí polévku vařit:-! neochutnals/as, nesuď;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    anonym::-O a čeho zneuctění:-?

    senky: to bude náramná dobrota, jen sehnat ty uzené rybky, safra:-//;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • anonym anonym(neregistrovaný)

    Vařit tento druh rybího masa v polévce - to je zneuctění .

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    senky: U nás se vždycky dělala hrachovka. Dnes děláme houbovou s domácíma nudlema:-D, to je kombinace, co?? Ale naučila jsem se dělat i rybí polévku se smetanou a miluji jí. Jenže, jak známo, každý to nemůže a tak dělám tu houbovku. Tahle z uzených ryb bude skvělá, už pro tu mírně uzenou chuť. Pokud seženu uzeného pstruha, určitě bych ji chtěla zkusit;-)

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Jana Remkova: k něčemu se Ti přiznám:-8 rybí polívku jsem vařila i jedla poprvé v životě, u nás nebyla zvykem;-) chutná mi moc:yes:
    Uzeného pstruha jsem koupila jako filetku v Makru, nedávno byly v akci v Lidlu, ale tam mi utekly:-D:-D
    Krásné svátky i Tobě Jani:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Losos, uzený pstruh..hmm, to musí být dobrota, ikdyž uzeného pstruha jsem teda ještě nejedla.:-p Krásné svátky, Jani!!:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: radek kašpárek recepty radek kašpárek kasparek recepty recepty radek kašpárek kašpárek kuchař kašpárek recepty kašpárkovy recepty kašpárkovi recepty radek kašpárek recepty 17 10 polévka z uzených ryb kuchař radek kašpárek kašpárek radek recepty kasparek recepty kuchaře kašpárka vareni radek kasparek radek kašpárek kuchařka recepty kašpárek radek radek kašpárek co bude dnes k večeři recepty kašpárek radek recepty kuchař kašpárek

Zapomněl/a jsem heslo