Jablečné tornádo
Potěšte své chuťové buňky s naší jablečným moučníkem. S čokoládovou polevou, šťavnatým středem a bohatým aroma je tento řez neodolatelným požitkem pro každou příležitost.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,73 g |
| Tuky | 207,37 g |
| Vláknina | 55,20 g |
| Cholesterol | 670 mg |
| Sodík | 3,94 g |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 849,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu nahřejeme na 180 °C.
Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: V míse smícháme všechny ingredience kromě jablek. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a promícháme. Krok 3: Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud koláč není upečený. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout a smícháme se smetanou.
Vychladlý moučník potřeme oblíbeným džemem, potom polevou a posypeme strouhanou čokoládou. V lednici necháme pořádně vychladit.
Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: V míse smícháme všechny ingredience kromě jablek. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a promícháme. Krok 3: Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud koláč není upečený. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout a smícháme se smetanou.
Vychladlý moučník potřeme oblíbeným džemem, potom polevou a posypeme strouhanou čokoládou. V lednici necháme pořádně vychladit.
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné tornádo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp737
Moje poznámka
Jablečné tornádo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp737
Nejnovější recepty
Cizrna s dušenými houbami a zeleninou
Přidáno před 44 minutami
Kotleta s pečeným bramborem na rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový štrůdl s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí srdíčka na ajvaru a lučinový knedlík (nízkosacharidová strava pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Špagety s kuřecím masem a mrkví v rajčatové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kostky po Znojemsku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý makový závin
sedlaci před 1 minutou
Langoše bez kynutí
u4285996806 před 2 hodinami
Arašídová kolečka s půlměsíčkem
cebulka26 před 9 hodinami
Karbanátky z tresky se zeleninou
Kajkajak před 9 hodinami
Čokoládové s kytičkou
cebulka26 před 9 hodinami
Rychlý okurkový salát
Loiza před 9 hodinami
Farářské řízky
Sahula před 12 hodinami
Drožďové knedlíčky
SimonkaMona před 13 hodinami
Dort ořechový
vikinka09 před 13 hodinami
Suroviny:
jablko,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
mléko,
olej rostlinný,
vejce,
skořice,
kakao,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
marmeláda,
smetana zakysaná,
čokoláda,
čokoláda
Komentáře (1)