Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Velmi nenáročné jídlo, na které můžete spotřebovat různé zbytky zeleniny, co najdete doma. Zprudka je orestujte, vmíchejte k nim fazole a kukuřici, dochuťte kořením a můžete podávat. S čerstvým pečivem nebo tortillou budete mít raz dva skvělou večeři.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 776 kJ / 1 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,32 g |
| Tuky | 33,83 g |
| Vláknina | 171,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 804 mg |
| Sůl | 2,58 g |
| Sacharidy | 216,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, mraženou kukuřici propláchneme
na sítu a necháme okapat. Fazole scedíme a propláchneme. Klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme klobásu a mrkev a ještě chvilku mícháme. Přidáme ostatní zeleninu a dle potřeby mírně podlijeme. Osolíme a přidáme obě pasty, za občasného promíchání podusíme zeleninu na skus. Krok 3: Nakonec přidáme fazole, kukuřici, krátce necháme přejít varem a dochutíme pepřem, solí nebo chilli. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, pečivem dle chuti nebo tortillami.
na sítu a necháme okapat. Fazole scedíme a propláchneme. Klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme klobásu a mrkev a ještě chvilku mícháme. Přidáme ostatní zeleninu a dle potřeby mírně podlijeme. Osolíme a přidáme obě pasty, za občasného promíchání podusíme zeleninu na skus. Krok 3: Nakonec přidáme fazole, kukuřici, krátce necháme přejít varem a dochutíme pepřem, solí nebo chilli. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, pečivem dle chuti nebo tortillami.
Zveřejněno 9. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BgN
Moje poznámka
Španělské fazole se zeleninou a chorizem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BgN
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 58 sekundami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 minutami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 45 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 48 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 21 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 21 hodinami
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
klobása chorizo,
česnek,
mrkev,
celer,
kapie červená,
rajče cherry,
fazole červené sterilované,
kukuřice mražená,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
sůl,
pepř mletý,
chilli
Komentáře (3)