Topinamburové karbanátky
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování. Zkuste následovat náš recept a připravte z nich chutné karbanátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 013 kJ / 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,91 g |
Tuky | 30,32 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 889 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlízy očistíme, oloupeme, nastrouháme na větších slzičkách na struhadle. Kopřivy spaříme a necháme okapat, případně vymačkáme vodu, poté posekáme i se špenátem. Sýr nastrouháme stejně jako topinambury.
Krok 2: Přidáme zbylé suroviny a vločkami zahustíme do polotuhé hmoty, tak aby se daly tvarovat karbanátky.
Krok 3: Mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné mouce.
Krok 4: Rozpálíme olej. Osmažíme placičky a necháme okapat na ubrousku.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší nebo na kousku chleba pomazané hořčicí.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinamburové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQ11
Moje poznámka
Topinamburové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQ11
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 6 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 6 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 9 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 9 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 10 hodinami
Suroviny:
topinambur,
špenát listový,
kopřivy,
sýr nastrouhaný,
vejce,
mouka hladká,
cibule sušená smažená,
vločky ovesné,
mouka kukuřičná,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)