Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se sušenými houbami, rajčaty a pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,14 g |
| Tuky | 63,56 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 4,95 g |
| Sacharidy | 29,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Očištěné plátky krkovičky osušíme papírovou utěrkou, mírně naklepeme a několikrát nařízneme okraje. Poté maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Krok 3: V rozehřáté pánvi na sádle opečeme maso z obou stran dozlatova, vyndáme a dáme bokem. Do výpeku dáme oloupanou cibuli a opečeme do zlatohnědé barvy.
Krok 4: Přidáme konzervovaná rajčata a houby i s vodou, ve které byly namočené. Dále přidáme česnek, rajčatovou i paprikovou pastu a sójovou omáčku (opatrně pasty i sójová omáčka jsou slané). Přivedeme k varu, vrátíme do pánve maso a při snížené teplotě dusíme cca 20 minut do měkka.
Krok 5: Během dušení dle potřeby podlijeme vývarem, nejlépe vepřovým nebo hovězím. Není třeba již ničím zahušťovat, cibule a mouka z obalení masa dostatečně stačila k zahuštění.
Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí nebo podle kyselosti rajčat maličko přisladíme (dle mé chuti nebylo potřeba). Podáváme s bramboráčky, hranolkami nebo rýží.
Zveřejněno 3. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Moje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 13 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 45 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 3 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
rajče sekané,
houby sušené,
česnek,
protlak rajčatový,
protlak,
sojová omáčka světlá,
vývar masový,
cukr
Komentáře (3)
Recept se mi moc líbí, děkuji…