Kynuté pečivo plněné tvarohem a meruňkami
Sladké pečivo, které se krásně rozplyne v ústech. Přesně takové jsou rohlíčky z kynutého těsta, plněné čerstvými meruňkami a tvarohem. Ideální chuťovka do ruky, která přijde vhod když vás honí mlsná.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 864 kJ / 4 031 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,45 g |
| Tuky | 157,76 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 1,65 g |
| Sodík | 798 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 483,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do zadělávací mísy robotu prosejeme mouku a smícháme se solí.
Krok 2: Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a hladké mouky, zalijeme trochou vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Kvásek vlijeme do mouky, přidáme cukr, citronovou kůru, vejce rozmíchané v mléce. Hákem těsto propracujeme a nakonec přidáme nakrájené změklé máslo. Dobře zapracujeme a přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 5: Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a nakonec vmícháme sníh. Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníčky. Naplníme tvarohem a přidáme meruňky. Stočíme, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout přikryté utěrkou.
Krok 7: Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem se smetanou a vložíme do trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C. Pečeme dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 6. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté pečivo plněné tvarohem a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZyKA
Moje poznámka
Kynuté pečivo plněné tvarohem a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZyKA
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
kůra citronová,
máslo,
tvaroh,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
meruňky,
vejce,
smetana
Komentáře (9)
Ať žijou bojové podmínky!
Jdu pokračovat, drž mi/nám palce…