Jemné letní jahodové suflé
Tento francouzský dezert je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Podáváme ho ještě horký, aby si udržel svůj objem. Do suflé přidáme plátky jahod, jejich šťavnatost vzdušné těsto pěkně doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,02 g |
Tuky | 66,49 g |
Vláknina | 4,45 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 84,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
Krok 2: Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty. Krok 3: Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami. Krok 4: Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut. Krok 5: Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.
Zveřejněno 17. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Moje poznámka
Jemné letní jahodové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklkP
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 56 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
cukr moučkový,
meduňka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.