Studený letní boršč
V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a výraznou barvu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 703 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,43 g |
Tuky | 34,00 g |
Vláknina | 62,25 g |
Cholesterol | 94 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 2,82 g |
Sacharidy | 87,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na slabší půlkolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vhodíme do něj cibuli, asi 5 minut ji restujeme, potom přidáme řepu, mrkev, celer a česnek. Vše restujeme dalších 5 minut, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, hřebíček a pepř a přivedeme k varu. Pomalu vaříme asi hodinu, dokud zelenina nezměkne.
Krok 3: Vyjmeme bobkový list, hřebíček a celý pepř a necháme boršč vychladnout. Teprve pak ho dáme do lednice.
Krok 4: Před podáváním ho ozdobíme zakysanou smetanou.
Zveřejněno 23. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studený letní boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68LE
Moje poznámka
Studený letní boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68LE
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 4 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 4 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 4 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 4 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 5 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 7 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 8 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 9 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.