Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přesňáky od babičky z Kyjova

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Přesňáky, laty, nebo patenty, to jsou bramborové placky potírané povidly, sypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Máte-li možnost, pečte je přímo na kamnech, budou mnohem chutnější a křupavější.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 700 kJ /
2 796 kcal
Bílkoviny60,05 g
Tuky86,80 g
Vláknina52,10 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy417,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme trošičku soli, škrobovou moučku a postupně podle potřeby hrubou mouku, abychom získali tužší těsto. Krok 2: Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 5 mm silný, vykrájíme kulaté placičky a dozlatova je smažíme v dobře rozpálené vrstvě oleje. Krok 3: Usmažené placičky mažeme povidly, sypeme mákem s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Mák v naší kuchyni a oblíbené recepty našich babiček

Zveřejněno 5. 9. 2024 16:01

Poznámka autorky Handour

Kdo má možnost, peče přímo na kamnech a opečené placky potírá sádlem nebo máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přesňáky od babičky z Kyjova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8BN

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přesňáky od babičky z Kyjova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8BN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, moučka škrobová, sůl, mouka hladká, povidla švestková, mák, cukr moučkový, máslo, olej

Přidat fotografie receptu