Farmářský guláš
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a zelenina. K dochucení poslouží kromě rajčatového protlaku také česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 736 kJ / 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,01 g |
| Tuky | 8,52 g |
| Vláknina | 15,37 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 57,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a dozlatova na něm opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, znovu orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme až je maso poloměkké.
Krok 3: Mezitím očistíme houby a zeleninu. Houby a brambory nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a mrkev na nudličky. K masu přidáme nejprve brambory a houby, po chvíli pórek a nakonec i mrkev a vše společně dodusíme.
Krok 4: Dochutíme nasekaným česnekem, podle potřeby přisolíme. Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 7. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Moje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
brambory,
pórek,
mrkev,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
petrželka
Komentáře (2)