Pečené švestky
Jednoduchý, lahodný a osvěžující dezert připravíme během chvilky ze švestek. Stačí je ochutit cukrem, skořicí a citronovou šťávou a zapéct v troubě. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 888 kJ / 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,56 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 139,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky.
Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem. Švestky rozložíme do misky řeznou stranou nahoru, těsně vedle sebe. Posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do předehřáté trouby a rozpečeme.
Krok 3: Podáváme vychlazené a doplněné šlehačkou, jako osvěžující dezert.
Zveřejněno 13. 9. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Moje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 12 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 24 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 36 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 51 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
skořice,
máslo,
šťáva citronová,
šlehačka
Komentáře (1)