Zadělávané bedly
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou pancettu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 31,72 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bedly očistíme a nakrájíme je na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Krok 2: V hlubší větší pánvi orestujeme na másle cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek a krátce jej opečeme. Poté do pánve přidáme bedly, majoránku a sůl. Krátce orestujeme asi 3 minuty a poté bedly podlijeme vínem. Vše opékáme, dokud se alkohol nevyvaří.
Krok 3: Do pánve vlijeme smetanu. Možná jí bude třeba o trochu víc podle toho, jak velké bedly jsme použili. Za občasného promíchání vaříme na středním plamenu do změknutí hub. Mezitím na pánvi opečeme na proužky nakrájenou pancettu.
Krok 4: Bedly na závěr dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy a podáváme je s uvařenou rýži, těstovinami nebo s chlebem a pancettou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Moje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 1 hodinou
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 5 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 6 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 8 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 11 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
šťáva citronová,
víno bílé,
smetana,
pancetta
Komentáře (2)