Mlsná hruška
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a skvělou vůni. Podáváme je plněné jemným krémem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 028 kJ / 2 397 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 89,85 g |
Vláknina | 22,32 g |
Cholesterol | 133 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 262,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Krok 2: Do hrnce nalijeme víno, přidáme kardamom, hřebíček, skořici, badyán, citronovou kůru a cukr. Hrušky vložíme do ochuceného vína a vaříme, dokud nezměknou a nenasáknou vínem.
Krok 3: Mascarpone našleháme s cukrem a citronovou kůrou.
Krok 4: Hrušky necháme lehce okapat a zchladnout. Poté je přepůlíme a lžící vydlabeme jádřince. Naplníme krémem a podáváme lehce vychlazené.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mlsná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz42
Moje poznámka
Mlsná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz42
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 5 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 5 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
hruška,
citron,
víno červené,
koření hřebíček,
kardamom,
skořice mletá,
badyán,
cukr,
mascarpone,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kůra citronová
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.