Kapr v alobalu

toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 8 názorů

58

Suroviny

4 porce kapra
8 dkg másla
5 dkg stolního oleje
drobně nasekaná petrželová nať
1,5 dkg hladké mouky
citrónová šťáva
5 dkg sýru na strouhání
paprika pálivá
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet.

  2. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem.

  3. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut.

  4. Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr v alobalu

  • jacej jacej

    tak teď jsme akorát dojedli a musím říct, že to bylo výborné. Jen jsem na konec nechala alobal otevřený, aby to trochu udělalo kůrčičku a bylo to mňamózní :-)) Pokud dodržíte gramáž, ten sýr tam není skoro cítit a je to jen na křupavou kůrku, takže přidávám bodíky. Jana :yes:

    Odpovědět

  • Moniika Moniika(neregistrovaná)

    SÝR? jen to ne....:-!

    Odpovědět

  • Pavel55 Pavel55(neregistrovaný)

    Vynikajici, u vecere bylo absolutni ticho...:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Moc dobre. Nema to chybu :yes:

    Odpovědět

  • Fukin Fukin(neregistrovaný)

    Kapřík byl výbornej, douho jsem neměl něco tak dobrého. Na chléb co jsem k tomu nakrájel, ani nedošlo. Nechtěl jsem si kazit chut :-) Dělal jsem to v troubě na 150 na půl hodinky a nechal dojít a byl hotovej. :yes:

    Odpovědět

  • verca verca(neregistrovaná)

    Cemu se rika stredne vyhrata trouba?? Ja ji mela na 220 a pak jsem pekla na 200 rovnych, nicmene po pul hod jsem jeste musela nechat cca 15 min dopekat v otevrenem alobalu, aby to trochu vypadalo jako pecene a ne jako dusene.:-//

    Odpovědět

  • kovarovah kovarovah

    měli jsme včera k večeři, přítel jen tak samotné a já s bramborem vařeným ve slupce... chutnalo nám, jenom přítel poznamenal, že klasika (kapr na másle s kmínem) je nepřekonatelná... :-) ještě dodám, že příště si budu dávat pozor na obalování v mouce - obalila jsem kapříka moc a ta mouka tam pak kazí dojem... :-//

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Paráda :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo