

Kapr v alobalu
Suroviny
- 4 porce kapra
- 8 dkg másla
- 5 dkg stolního oleje
- drobně nasekaná petrželová nať
- 1,5 dkg hladké mouky
- citrónová šťáva
- 5 dkg sýru na strouhání
- paprika pálivá
- sůl
Postup přípravy receptu
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet.
Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem.
Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut.
Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kapr v alobalu
-
tak teď jsme akorát dojedli a musím říct, že to bylo výborné. Jen jsem na konec nechala alobal otevřený, aby to trochu udělalo kůrčičku a bylo to mňamózní
Pokud dodržíte gramáž, ten sýr tam není skoro cítit a je to jen na křupavou kůrku, takže přidávám bodíky. Jana
-
SÝR? jen to ne....
-
Vynikajici, u vecere bylo absolutni ticho...
-
Moc dobre. Nema to chybu
-
Kapřík byl výbornej, douho jsem neměl něco tak dobrého. Na chléb co jsem k tomu nakrájel, ani nedošlo. Nechtěl jsem si kazit chut
Dělal jsem to v troubě na 150 na půl hodinky a nechal dojít a byl hotovej.
-
Cemu se rika stredne vyhrata trouba?? Ja ji mela na 220 a pak jsem pekla na 200 rovnych, nicmene po pul hod jsem jeste musela nechat cca 15 min dopekat v otevrenem alobalu, aby to trochu vypadalo jako pecene a ne jako dusene.
-
měli jsme včera k večeři, přítel jen tak samotné a já s bramborem vařeným ve slupce... chutnalo nám, jenom přítel poznamenal, že klasika (kapr na másle s kmínem) je nepřekonatelná...
ještě dodám, že příště si budu dávat pozor na obalování v mouce - obalila jsem kapříka moc a ta mouka tam pak kazí dojem...
-
Paráda