Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 740 kJ / 5 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,49 g |
Tuky | 442,08 g |
Vláknina | 10,10 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 6,33 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 82,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.
Krok 2: Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).
Krok 3: Masovou směs dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1,5 hodiny, až hovězí maso změkne. Pokud je třeba, doléváme po trochách horkou vodu.
Krok 4: Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli a pečeme dále 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme smetanu a chvíli pečeme, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).
Krok 6: Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Moje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Nejnovější recepty
Mrkvové šátečky s povidly
Přidáno před 9 hodinami
Kuře v červeném zelí
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec po moravsku
Přidáno před 14 hodinami
Masové kuličky s dýní a patizonem
Přidáno před 18 hodinami
Vegan banánová bábovka
Přidáno 10. 11. 2024 22:31
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno 10. 11. 2024 12:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Kalendář vánočního pečení: Kdy zadělat těsto na perníčky, kdy péct linecké a rohlíčky, aby bylo cukroví nejlepší
Viktorie z MasterChefa připravila toast, který chutná jako smažák: Miluju originál, ale tohle ho skvěle nahradí, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
Zoeyla23 před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Leiinka před 7 hodinami
Tvarohový koláč (s mřížkou) na plech
bobnak před 8 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Katerina14 před 8 hodinami
Klasické české rohlíky
Tonja před 8 hodinami
Tvarohovo - pažitková pomazánka
Tonja před 8 hodinami
Martinské rohlíčky
rakapka před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Andrea_M před 11 hodinami
Špenátová polévka (rychlovka)
supportorlik před 11 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
vakl1 před 11 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty,
kutchan,
kuthan jídlo,
kutan,
staročeský kutchan,
staročeskýkuthan,
staročeský recept,
staročeský pekáč,
staročeské výrazy,
staročeský kudhan,
co je to kutchan,
co je kutchan,
jídlo kuthan,
staročeeské recepty,
staroceske jidlo,
staročeský kutlan,
kuthan pekáč pánev,
slovo kuthan,
starocesky kutan,
kuhtan recept
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček vepřový,
klobása pikantní,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
hořčice kremžská,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
cibule,
smetana na vaření
Komentáře (34)