Staročeský kuthan
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 22 899 kJ / 5 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,49 g |
Tuky | 451,08 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 605 mg |
Sodík | 8,53 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 123,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kluci v akci - mírně upraveno
Kuthan převzato z němčiny, znamená "pekáč,pánev.."
Možná se Vám bude zdát hodně hořčice, ale na talíři ji tam ani nepoznáte. Je toho plný pekáč pro 4člennou rodinu na 2 dny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2016 20:52
už jsem to kdysi dělala moc dobré

8. 4. 2016 03:54
to je opravdu papu. určitě moc dobré.

14. 2. 2013 12:54
Jen drobná poznámka, v němčině slovo kuthan ani kutchan neexistuje!!!Jde o starý nářeční výraz převzatý z germánských jazyků a znamená nádoba na vaření v širokém slova smyslu-tedy přípravu jídla (hrnec, kastrol, pekáč)
26. 1. 2012 12:40
Dana61:
Děkuji celé rodině Dany61


26. 1. 2012 11:59
opravdu skvělé 
jenom smetanu jsem dala 30ti procentní a sklidila jsem úspěch - no přiznala jsem se, kde že jsem receptík vzala a rodina ti vyjádřila pochvalu


25. 1. 2012 21:34
25. 1. 2012 21:34
Eliza:
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená
Díky za pěkně barevné obrázky

Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená

Díky za pěkně barevné obrázky



25. 1. 2012 21:23
Na tento recept jsem se moc těšila, ale nakonec jsem s ním měla trochu problém, protože se mi nedařilo ho dochutit. Nakonec jsem kastrol s upečeným masem přendala na sporák, přidala záklechtku z mouky a vody, smetanu a pro chuť bobkový list a celé nové koření a pro šťavnatost silnější kolečka mrkve. Provářela jsem mírně ještě něco přes půl hodiny a nakonec se povedlo...
Vzhledem k tomu, že jsem vařila včera a zbylo na dnes a jedna velká porce i na zítra, tak můžu říct, že čím uleželejší kuthan je, tím je lepší.
Posílám obrázky.

Posílám obrázky.

9. 9. 2011 07:33
Jana Remkova:
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic

25. 2. 2011 18:04
Ahoj Santo, moc jsi mě potěšila, že Staročeský kuthan/pekáč chutnal. A také nevidím na tom nic drahého, sice hodně masa, ale zase je toho hodně pro pořádné jedlíky
. Prostě maso, ale v jiné úpravě. Jsem ráda, že Tě neodradilo to množství hořčice. Výsledek stojí zato, a u Tebe vylepšené jen masíkem. Škoda, že není fotka
. Ale i tak moc díky
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché



Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím

Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché


25. 2. 2011 13:15
Drahé jídlo???Za luxus se vždy platí a každý rád hřeší...
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!


Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!
Vidět tam tlustý,tak mají žloutenku a osypaní na měsíc..
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!



Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!

Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
6. 2. 2011 22:22
Martiline, je mi potěšením, že sis vybrala můj recept a že nezklamal


6. 2. 2011 11:28
Luxusní záležitost.
Jen jsme se olizovali.

6. 9. 2010 07:21
Paráda




6. 9. 2010 06:36
pro Cardanka: knedlík je od Zizalyhttp://www.toprecepty.cz/recept/14430-bramborove-b...

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 4 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 12 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Vydatná zelňačka
michalnemy uvařila před 1 hodinou
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 3 hodinami
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 4 hodinami
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 4 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 9 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty kutchan kuthan jídlo kutan staročeský kutchan staročeskýkuthan staročeský recept staročeský pekáč staročeské výrazy staročeský kudhan co je to kutchan co je kutchan jídlo kuthan staročeeské recepty staroceske jidlo staročeský kutlan kuthan pekáč pánev slovo kuthan starocesky kutan kuhtan recept
Suroviny: hovězí zadní, bůček vepřový, klobása pikantní, slanina anglická, hořčice plnotučná, hořčice kremžská, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření chilli, cibule, smetana
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
31 názorů