Staročeský kuthan

jahoda Kuchařka: jahoda

Hovězí maso 31 názorů

Suroviny

1/2 kg zadní hovězí
1/2 kg vepřového bůčku
3 různé pikantní klobásy
20 dkg anglické slaniny
20 dkg plnotučné hořčice (malý kelímek)
20 dkg kremžské hořčice (malý kelímek)
sůl
pepř
trochu mleté sladké papriky
špetka chilli koření (může se vynechat)
1/2 cibule
2 smetany 11%
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso a slaninu nakrájet na kostičky, klobásy na kolečka.

  2. Vše smíchat (kromě cibule a smetany). Nechat uležet min. 2 hod.(nejlépe přes noc).

  3. Dáme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme asi 1,5 hod., až hovězí maso změkne.

  4. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, pečeme dále 20 min., nakonec zamíchat smetanu a chvíli péct, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).

  5. Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.

Poznámka

Zdroj: Kluci v akci - mírně upraveno

Kuthan převzato z němčiny, znamená "pekáč,pánev.."

Možná se Vám bude zdát hodně hořčice, ale na talíři ji tam ani nepoznáte. Je toho plný pekáč pro 4člennou rodinu na 2 dny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 554 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeský kuthan

  • jarus58 jarus58

    už jsem to kdysi dělala moc dobré
    :-)

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    to je opravdu papu. určitě moc dobré.:-K

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Jen drobná poznámka, v němčině slovo kuthan ani kutchan neexistuje!!!Jde o starý nářeční výraz převzatý z germánských jazyků a znamená nádoba na vaření v širokém slova smyslu-tedy přípravu jídla (hrnec, kastrol, pekáč)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Dana61::-8 Děkuji celé rodině Dany61;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    opravdu skvělé :-D:yes: jenom smetanu jsem dala 30ti procentní a sklidila jsem úspěch - no přiznala jsem se, kde že jsem receptík vzala a rodina ti vyjádřila pochvalu

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Eliza:
    Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená;-)
    Díky za pěkně barevné obrázky:-*:-K:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

  • Eliza Eliza

    Na tento recept jsem se moc těšila, ale nakonec jsem s ním měla trochu problém, protože se mi nedařilo ho dochutit. Nakonec jsem kastrol s upečeným masem přendala na sporák, přidala záklechtku z mouky a vody, smetanu a pro chuť bobkový list a celé nové koření a pro šťavnatost silnější kolečka mrkve. Provářela jsem mírně ještě něco přes půl hodiny a nakonec se povedlo...:yes: Vzhledem k tomu, že jsem vařila včera a zbylo na dnes a jedna velká porce i na zítra, tak můžu říct, že čím uleželejší kuthan je, tím je lepší.
    Posílám obrázky.:-)

    Odpovědět

  • Mira Mira(neregistrovaná)

    Jana Remkova:
    nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic:-D

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Ahoj Santo, moc jsi mě potěšila, že Staročeský kuthan/pekáč chutnal. A také nevidím na tom nic drahého, sice hodně masa, ale zase je toho hodně pro pořádné jedlíky:-p. Prostě maso, ale v jiné úpravě. Jsem ráda, že Tě neodradilo to množství hořčice. Výsledek stojí zato, a u Tebe vylepšené jen masíkem. Škoda, že není fotka:-(. Ale i tak moc díky:-K
    Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím:-D
    Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché;-):-K

    Odpovědět

  • santa santa

    Drahé jídlo???Za luxus se vždy platí a každý rád hřeší...
    VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!:yes::yes::yes:
    Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!;-) Vidět tam tlustý,tak mají žloutenku a osypaní na měsíc..
    Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Martiline, je mi potěšením, že sis vybrala můj recept a že nezklamal;-):-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Luxusní záležitost.
    :-) Jen jsme se olizovali.

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Paráda:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

1 2 3

Tématické fráze: staročeské recepty kutchan kuthan jídlo staročeský kutchan staročeskýkuthan staročeský recept staročeský pekáč kutan staročeský kudhan staročeské výrazy co je to kutchan co je kutchan jídlo kuthan staročeeské recepty staročeský kutlan kuthan pekáč pánev staroceske jidlo slovo kuthan starocesky kutan kuhtan recept

Zapomněl/a jsem heslo