Závitek se zelím a slaninou
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře ochucenou šťávou a podáváme s knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 192 kJ / 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,21 g |
Tuky | 67,48 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 18,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme z obou stran, plátky osolíme a opepříme. Zelí překrájíme. Na každý plátek masa položíme po dvou plátcích anglické slaniny a rozdělíme na ni zelí. Plátky zatočíme a pevně ovážeme nití nebo sepneme masovými jehlami.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme je na sádle. Přisypeme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme dorůžova. Pak přidáme závitky. Ze všech stran je zprudka opékáme asi 6 minut.
Krok 3: Maso podlijeme vínem a necháme chvilku vyvařit. Pak přidáme koření, podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka, asi 90-100 minut. Během této doby maso občas otočíme a podléváme vývarem.
Krok 4: Měkké závitky vyjmeme, zbavíme provázku nebo jehel. Šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Solamyl rozmícháme ve vodě a nalijeme do vařící šťávy. Za stálého míchání necháme projít varem. Závitky vložíme zpět a necháme je ve šťávě prohřát.
Krok 5: Podáváme například s knedlíkem.
Zveřejněno 25. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Yyv
Moje poznámka
Závitek se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Yyv
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 48 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
slanina anglická,
slanina,
sádlo,
cibule,
víno červené,
koření nové koření,
pepř,
vývar masový,
solamyl,
voda
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.