Hovězí závitky se zelím
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 549 kJ / 1 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 156,50 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,85 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 08:05
21. 11. 2011 21:08
Moc hezky připravené závitky+11Také máme rádi maso naplněné dobrým zelíčkem
21. 11. 2011 20:38
21. 11. 2011 17:20
Někde v nějakém odborném časopisu jsem četla, že pravý španělský ptáček byl plněný zelím. V Čechách se dělá plněný, tak jak ho známe (slanina, okurek, vejce) a mylně se nazývá „Španělský ptáček“. Článek nemůžu najít, abych citovala doslovně.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
21. 11. 2011 16:26
Dávám bodíka, mám ráda záhorácký závitek /z vepřového / , mívali jsem ho v práci, když jsme kupovali na obědy mražená jídla a byl můj neoblíbenější spolu s vynikajícím španělským ptáčkem a roštěnou. Chutnal skvěle s bramborovým knedlíkem, já ráda i rýži. Velice se mi líbí nápad se zelím přímo do omáčky Určitě vyzkouším.
21. 11. 2011 14:04
Jinak sešit s recepty a žákovským perem mám taky, jen to nějak vybledlo (né věkem, určitě nekvalitním inkoustem )
Ale fakt je zajímavý, že inkoustové recepty, který mám po babce, tchýňce a mamce je daleko zřetelnější než ten můj....
21. 11. 2011 13:54
cathleen:Já jsem v něm měla založeny vystříhlé recepty a teď se mi celý rozpadá
21. 11. 2011 13:32
Bahula: já odevšad...syn, když byl malý, tomuhle sešitu říkal "baštová knížka" (je tlustý jako kniha - ten sešit myslím ).
21. 11. 2011 13:26
cathleen:Taky mám takový sešit, ráda a dlouho jsem psala plnicím perem ještě na gymplu, všichni psali propiskou a já stále doplňovala ingoust Sešit mám ochytaný, mám v něm hlavně recepty po babičce na pečení
21. 11. 2011 13:19
Bahula: určitě vyzkouším! Nevím, odkud "datle" mám, mám je napsané ve svém sešitě už hromadu let, ještě plnícím perem
21. 11. 2011 13:12
cathleen: Zkus s knedlíkem a zelím do šťávy je to výborné Mamka tento recept asi před 40 lety donesla z práce. Nějaký kuchař to uvařil v závodní jídelně a recept patřil, k nejoblíbenějším jídlům. U nás se ujal, nejdříve ho vařila mamka a teď já
21. 11. 2011 12:31
říkala jsem si, že je mi to povědomé...http://www.toprecepty.cz/recept/3287-ruske-datle/ - ty máš navíc zelí i ve šťávě.
20. 11. 2011 20:17
JOOO taky dělám z libovějšího bůčku mňam
20. 11. 2011 17:57
Pěkný recept, no fakt bych si pochutnala
20. 11. 2011 17:50
rebeka:Zelí dusím nejdříve s masem, pak maso vyndám a šťávu dodělám. Recept se v rodině ujal a vaříme asi už 40 let. Někdy dělám i z vepřové kýty, nebo dávám zelí ve sladkokyselém nálevu, ale nejlepší varianta je jak jsem uvedla. Výborné jsou na druhý den, ale to málokdy zbudou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 5 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Jak správně dusit maso, aby bylo šťavnaté. Poradíme vám, jak získat pokrm s výraznou chutí a vůní
Další recepty
Tématické fráze: hovězí závitky se zelim hovězí závitek se zelím hovězí se zelím hovězí závitky plněné zelím hovězí záhorácký závitek španělský ptáček se zelím hovězí závitky ptáčky se zelím ptáček plněný zelím hovězí závitek plněný zelím ptáček se zelím ptáčky plněné zelím hovezí pečeně se zelím hovězí maso se zelím hovězí plněné zelím záhorácký závitek z hovězího masa závitky z hovězího masa hovězí zavitek hovězí závitky se zelím a slaninou hovězí ptáčky se zelím
Suroviny: hovězí zadní, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín drcený, česnek, cibule, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí
Hovězí závitky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJDV
21 názorů