Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky se zelím

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

20. 11. 2011 15:19

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 504 kJ / 1 555 kcal
Bílkoviny11,18 g
Tuky156,47 g
Vláknina7,32 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Anna Kocikova

21. 11. 2011 21:08

Moc hezky připravené závitky:-K+11:yes:Také máme rádi maso naplněné dobrým zelíčkem:-p

Pajaska

21. 11. 2011 20:38

:yes::yes::yes:

Bahula

21. 11. 2011 17:20

Někde v nějakém odborném časopisu jsem četla, že pravý španělský ptáček byl plněný zelím. V Čechách se dělá plněný, tak jak ho známe (slanina, okurek, vejce) a mylně se nazývá „Španělský ptáček“. Článek nemůžu najít, abych citovala doslovně.

Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.

dapru

21. 11. 2011 16:26

Dávám bodíka, mám ráda záhorácký závitek /z vepřového / , mívali jsem ho v práci, když jsme kupovali na obědy mražená jídla a byl můj neoblíbenější spolu s vynikajícím španělským ptáčkem a roštěnou. Chutnal skvěle s bramborovým knedlíkem, já ráda i rýži. Velice se mi líbí nápad se zelím přímo do omáčky :yes::yes: Určitě vyzkouším.:yes:

spagetka

21. 11. 2011 14:04

:-p:-p:yes::yes:
Jinak sešit s recepty a žákovským perem mám taky, jen to nějak vybledlo (né věkem, určitě nekvalitním inkoustem :-D:-D:-D)
Ale fakt je zajímavý, že inkoustové recepty, který mám po babce, tchýňce a mamce je daleko zřetelnější než ten můj....

Bahula

21. 11. 2011 13:54

cathleen:Já jsem v něm měla založeny vystříhlé recepty a teď se mi celý rozpadá :-D

cathleen

21. 11. 2011 13:32

Bahula: já odevšad...syn, když byl malý, tomuhle sešitu říkal "baštová knížka":-D:-D (je tlustý jako kniha - ten sešit myslím :-D).

Bahula

21. 11. 2011 13:26

cathleen:Taky mám takový sešit, ráda a dlouho jsem psala plnicím perem ještě na gymplu, všichni psali propiskou a já stále doplňovala ingoust :-D:-D:-D Sešit mám ochytaný, mám v něm hlavně recepty po babičce na pečení :-K

cathleen

21. 11. 2011 13:19

Bahula: určitě vyzkouším! Nevím, odkud "datle" mám, mám je napsané ve svém sešitě už hromadu let, ještě plnícím perem:-D

Bahula

21. 11. 2011 13:12

cathleen: Zkus s knedlíkem a zelím do šťávy je to výborné:-p Mamka tento recept asi před 40 lety donesla z práce. Nějaký kuchař to uvařil v závodní jídelně a recept patřil, k nejoblíbenějším jídlům. U nás se ujal, nejdříve ho vařila mamka a teď já;-)

cathleen

21. 11. 2011 12:31

:-)) říkala jsem si, že je mi to povědomé...http://www.toprecepty.cz/recept/3287-ruske-datle/ - ty máš navíc zelí i ve šťávě.

lomačka

20. 11. 2011 20:17

JOOO taky dělám z libovějšího bůčku :-)mňam;-)

ivulinka

20. 11. 2011 17:57

Pěkný recept, no fakt bych si pochutnala:yes:

Bahula

20. 11. 2011 17:50

rebeka:Zelí dusím nejdříve s masem, pak maso vyndám a šťávu dodělám. Recept se v rodině ujal a vaříme asi už 40 let. Někdy dělám i z vepřové kýty, nebo dávám zelí ve sladkokyselém nálevu, ale nejlepší varianta je jak jsem uvedla:-p:-p:-p. Výborné jsou na druhý den, ale to málokdy zbudou:-*.

salsaro

20. 11. 2011 17:29

joj kde zelo maso knednicek tam sem prvni:-D:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí závitky se zelim hovězí závitek se zelím hovězí se zelím hovězí závitky plněné zelím hovězí záhorácký závitek španělský ptáček se zelím hovězí závitky ptáčky se zelím ptáček plněný zelím hovězí závitek plněný zelím ptáček se zelím ptáčky plněné zelím hovezí pečeně se zelím hovězí maso se zelím hovězí plněné zelím záhorácký závitek z hovězího masa závitky z hovězího masa hovězí zavitek hovězí závitky se zelím a slaninou hovězí ptáčky se zelím

Suroviny: maso hovězí, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, cibule, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí

TopRecepty.cz

Hovězí závitky se zelím

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJDV