Bůčkové závitky se zelím

Suroviny

vepřový bůček (bez kosti, vyšší)
sůl
pepř
česnek
kysané zelí
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme.

  2. Na každý plátok bôčiku dáme narezanú kyslú kapustu, pol lyžičky slaninky i s tukom, a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky.

  3. Poskladáme do vymazaného pekáčika, posypeme kyslou kapustou, zvyšnou slaninkou, podlejeme trochou vody a upečieme v rúre.
    Podávame so zemiakmi.

Komentáře k receptu Bůčkové závitky se zelím

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Jikotka:
    Zahorácký závitek se děla z bůčku a to je podle kuchařských norem.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, robím z krkovičky, k tomu zemiaková kaša...

    Odpovědět

  • bubak03 bubak03

    Dělám podobně ale místo slaniny dávám salám. Přidávám foto.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám něco hodně podobného. Krkovičku opepřím a osolím, dám kysané zelí a párek,někdy klobásu ale u nás o ní nikdo nestojí. Zbylé zelí dám kolem závitků a upeču. K tomu br. knedlík.

    Odpovědět

  • haston haston

    to musím ochutnať teraz v sobotu (26.6.2010)!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    anjeliček (neregistrovaný/á), pečiem pri strednej teplote, takže okolo 170 °C a cca 30-40 minút. Podľa hrúbky plátkov.
    Zemiačky môžu byť len varené, zemiaková kaša alebo pečené v rúre, ako vám chutia. ;-)

    Odpovědět

  • anjeliček anjeliček(neregistrovaný)

    Oooo, to vyberá výýýýborne :-D:-p:yes:
    Vrhnem sa na to v nedeľu, len by som chcela vedieť, keďže nie som každodenná kuchárka, ako dlho sa to má piecť a pri koľkoých stupňoch :-D:-D:-D
    A so zemiačikmi akými by sa to malo podávať? :-D:-D

    Odpovědět

  • BETULINABABCA BETULINABABCA

    DELAM PODOBNE Z KRKOVICKY PRIDAVAM ANGLICKOU SLANINU A PODLEVAM PIVKEM.JE TO KRASA JEN SE NA TO CLOVEK PODIVA.:yes:

    Odpovědět

  • Dagmar Opltová Dagmar Opltová(neregistrovaný)

    Je to dobrota,ale já je podlévám pivem.Jsou výborné.dasa.opltova@seznam.cz:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusná, díky za fotečku, výborná:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    dnes som robila uplne totozny recept, tak som si dovolila pridat foto...zavitky su bozie

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Nějak se mi plaší počítač,odesílá sám,já se ani nedotknu,tak píšu potřetí.Záhorácký závitek se dělá z krkovičky,jak jsem vyčetla za staršího receptu,jinak je stejný postup jako tenhle recept :-p:yes::-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Je to výborné a jak říká Jenda je to úplně stejné jako Záhorácký závitek ,tak se ani nemusí dávat recept,myslím si já :-p:-p:-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dnes jsme měli k obědu

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: záhorácký závitek závitky se zelím závin se zelím závitek se zelím záhorácké závitky záhorácký závitek recept bůčkový závitek zavitek z bucku bůčkoví šneci záhorácký závitek z bůčku plněné bůčkové závitky zavitek se se zelím zahoracke zavitky se zelim záhorácký řízek závitky z krkovičky bůčkové závitky plněné zelím vepřové maso dietně záhorácké závitky recept záhorácký závitek se zelím