Bůčkové závitky se zelím

tejaja Kuchařka:

Vepřové maso 32 názorů

519

Suroviny

vepřový bůček (bez kosti, vyšší)
sůl
pepř
česnek
kysané zelí
anglická slanina
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme.

  2. Na každý plátok bôčiku dáme narezanú kyslú kapustu, pol lyžičky slaninky i s tukom, a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky.

  3. Poskladáme do vymazaného pekáčika, posypeme kyslou kapustou, zvyšnou slaninkou, podlejeme trochou vody a upečieme v rúre.
    Podávame so zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčkové závitky se zelím

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Jikotka:
    Zahorácký závitek se děla z bůčku a to je podle kuchařských norem.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, robím z krkovičky, k tomu zemiaková kaša...

    Odpovědět

  • bubak03 bubak03

    Dělám podobně ale místo slaniny dávám salám. Přidávám foto.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám něco hodně podobného. Krkovičku opepřím a osolím, dám kysané zelí a párek,někdy klobásu ale u nás o ní nikdo nestojí. Zbylé zelí dám kolem závitků a upeču. K tomu br. knedlík.

    Odpovědět

  • haston haston

    to musím ochutnať teraz v sobotu (26.6.2010)!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    anjeliček (neregistrovaný/á), pečiem pri strednej teplote, takže okolo 170 °C a cca 30-40 minút. Podľa hrúbky plátkov.
    Zemiačky môžu byť len varené, zemiaková kaša alebo pečené v rúre, ako vám chutia. ;-)

    Odpovědět

  • anjeliček anjeliček(neregistrovaný)

    Oooo, to vyberá výýýýborne :-D:-p:yes:
    Vrhnem sa na to v nedeľu, len by som chcela vedieť, keďže nie som každodenná kuchárka, ako dlho sa to má piecť a pri koľkoých stupňoch :-D:-D:-D
    A so zemiačikmi akými by sa to malo podávať? :-D:-D

    Odpovědět

  • BETULINABABCA BETULINABABCA

    DELAM PODOBNE Z KRKOVICKY PRIDAVAM ANGLICKOU SLANINU A PODLEVAM PIVKEM.JE TO KRASA JEN SE NA TO CLOVEK PODIVA.:yes:

    Odpovědět

  • Dagmar Opltová Dagmar Opltová(neregistrovaný)

    Je to dobrota,ale já je podlévám pivem.Jsou výborné.dasa.opltova@seznam.cz:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusná, díky za fotečku, výborná:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dnes som robila uplne totozny recept, tak som si dovolila pridat foto...zavitky su bozie

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Nějak se mi plaší počítač,odesílá sám,já se ani nedotknu,tak píšu potřetí.Záhorácký závitek se dělá z krkovičky,jak jsem vyčetla za staršího receptu,jinak je stejný postup jako tenhle recept :-p:yes::-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Je to výborné a jak říká Jenda je to úplně stejné jako Záhorácký závitek ,tak se ani nemusí dávat recept,myslím si já :-p:-p:-D

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dnes jsme měli k obědu

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Zelíčko, masíčko - mňamka:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo