Zvěřinový guláš
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou zeleninou. K masu také skvěle ladí brusinky, které můžeme dle chuti přidat.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření, utřený česnek a zalijeme olejem. Promísíme a necháme do druhého dne v chladu marinovat.
Krok 2: Cibuli na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme maso i s kořením a restujeme, až se ze všech stran zatáhne. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak a společně restujeme 10 minut.
Krok 3: Podlijeme vínem, přiklopíme a pomalu dusíme 2 hodiny. Průběžně promícháváme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso bylo do 2/3 ponořené.
Krok 4: Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a můžeme přimíchat lžíci brusinek.
Zveřejněno 4. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkV9B
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkV9B
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 19 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové poháry
Nickusek před 46 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 1 hodinou
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 1 hodinou
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 1 hodinou
Kefírový koláč
Renata1101 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kacaba10 před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 4 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 11 hodinami
Suroviny:
plec srnčí,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
česnek,
olej,
cibule,
sádlo,
mrkev,
petržel,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
víno červené,
perník strouhaný,
brusinky
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.