Zvěřinový guláš
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou zeleninou. K masu také skvěle ladí brusinky, které můžeme dle chuti přidat.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření, utřený česnek a zalijeme olejem. Promísíme a necháme do druhého dne v chladu marinovat.
Krok 2: Cibuli na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme maso i s kořením a restujeme, až se ze všech stran zatáhne. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak a společně restujeme 10 minut.
Krok 3: Podlijeme vínem, přiklopíme a pomalu dusíme 2 hodiny. Průběžně promícháváme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso bylo do 2/3 ponořené.
Krok 4: Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a můžeme přimíchat lžíci brusinek.
Zveřejněno 4. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkV9B
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkV9B
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 21 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 10 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 10 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 11 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 11 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 13 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 13 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 15 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 15 hodinami
Suroviny:
plec srnčí,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
česnek,
olej,
cibule,
sádlo,
mrkev,
petržel,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
víno červené,
perník strouhaný,
brusinky
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.