Dančí maso na rajčatech
Dančí maso má specifickou chuť i vůni a díky nízkému obsahu cholesterolu si jej můžete dopřát opravdu často. Velmi se hodí pro přípravu gulášů a pomalu dušených mas. Dančí maso na rajčatech je variace na guláš, plná výrazných chutí a vůní.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky, posypeme gulášovým kořením, solí a lžící hladké mouky a promícháme v míse.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostky nakrájenou slaninu a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Ten dáme až ke konci smažení, aby nezhořkl.
Krok 3: Maso vložíme do pánve a necháme osmahnout ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom přidáme celé koření (můžeme použít sítko do omáček nebo pláténko pro vyjmutí koření z omáčky). Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka asi 1 hodinu. Hlídáme a případně podléváme.
Krok 4: Přidáme na kostky nakrájená rajčat a dusíme doměkka dalších asi 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme jíšku ze zbytku hladké mouky a případně dochutíme. Necháme ještě krátce povařit.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Moje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
rajče,
cibule,
česnek,
slanina,
mouka hladká,
olej,
sůl,
koření gulášové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec
Komentáře (1)