Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské pohankoto

Pohanka byla dříve v kuchyni hojně užívanou surovinou. Dnes se zase vrací na výsluní a my si z ní můžeme připravit lahodné pohankoto. S červenou čočkou, zeleninou a kuřecím masem zasytí i ty nejhladovější žaludky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku i červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Pohanku pak dáme vařit do 1,5 hrnku studené vody. Od chvíle varu ji vaříme 3 minuty, pak ji odstavíme, zakryjeme poklicí, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut dojít. Krok 2: Zvlášť přidáme také k čočce 1,5 hrnku studené vody a společně vaříme 2 minuty. Ihned slijeme. Červenou čočku není potřeba dopředu namáčet. Jakmile je čočka uvařená a pohanka odpočinutá, společně je smícháme. Krok 3: Kuřecí stehna vaříme ve vodě asi 30 minut. Odstraníme kůži i kosti a libové maso přidáme do směsi pohanky s čočkou. Krok 4: Na másle osmažíme očištěnou a nastrouhanou petržel s mrkví, přidáme prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a přidáme k základu. Promícháme a můžeme podávat.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Ng

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Ng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka, čočka červená, stehno kuřecí, máslo, petržel, mrkev, česnek, sůl, pepř mletý, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu