Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Tento pokrm je inspirovaný starobylými recepty, které kladou důraz na jednoduchost a plnou chuť. Šťavnaté maso, voňavé koření a pomalé dušení vytváří chuť, která vás přenese do klášterní kuchyně plné tradic.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, jemně okořeníme kořenící směsí a vložíme do mísy. Promneme se čtyřmi lžícemi oleje, aby byly plátky celé obalené olejem a uložíme do lednice na hodinu odpočinout.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriky na silnější proužky, rajčata na osminky.
Krok 3: V hlubší pánvi rozpálíme olej, plátky masa zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 4: Na výpeku osmažíme cibuli a papriky, přidáme rajský protlak, paprikovou pastu, vývar a provaříme.
Krok 5: Pak vrátíme maso, stáhneme příkon tepla na polovinu a podusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme rajčata. Zelenina by neměla být úplně rozvařená.
Krok 6: Hotové jídlo by mělo mít menší množství šťávy, nemělo by plavat. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
Krok 7: Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem, případně chlebem. Posypeme jarní cibulkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAY7
Moje poznámka
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAY7
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
protlak rajčatový,
pasta papriková,
rajče,
olej,
olej,
cibulka jarní,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)