Hovězí po plzeňsku
Hovězí po plzeňsku je tradiční česká specialita, která v sobě spojuje šťavnaté hovězí maso, lahodnou omáčku s cibulovým základem a výraznou chuť piva. Tento pokrm je poctivým příkladem domácí kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnou nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Na sádle osmažíme jednu najemno nakrájenou cibuli, na které osmažíme z obou stran plátky roštěné.
Krok 3: Osmažené maso podlijeme horkou vodou a přidáme kuličky nového koření. Maso dusíme do měkka za občasného promíchání a podlití horkou vodou.
Krok 4: Měkké maso vyndáme z omáčky a necháme ji vydusit na tuk.
Krok 5: Pak omáčku mírně zahustíme moukou, přilijeme pivo, provaříme a vložíme na prohřátí maso.
Krok 6: Na sádle osmažíme druhou cibuli pokrájenou na kolečka. Po chvilce k cibuli přidáme na osmažení kolečka párků.
Krok 7: Hovězí podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší ozdobené smaženou cibulkou s párky.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Moje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo vepřové,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
mouka hladká,
pivo světlé,
párky
Komentáře (3)