Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Domácí pletýnky z kynutého těsta provoní po upečení celou kuchyň. Výjimečnou chuť jim dodáme přidáním pečeného česneku do těsta, i do petrželového másla, kterým hotové pletýnky na závěr potřeme.
Postup přípravy
	Krok 1: Palici česneku pokapeme olejem a upečeme doměkka. Po zchladnutí vymáčkneme stroužky do misky a vidličkou rozmačkáme.
	Krok 2: Ohřejeme mléko a část odlijeme do misky. Přidáme droždí a cukr a necháme 15 minut stát. V míse smícháme mouku se solí, rozpuštěným máslem, vejcem, zbylým mlékem a asi polovinou česnekové pasty. Vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak je rozdělíme na 12 dílů a ty vždy na další 3 díly a upleteme pletýnky.
	Krok 3: Dáme je na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 175 °C asi 25 minut dozlatova.
	Krok 4: Zatímco se pletýnky pečou, rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme zbytek česneku a asi 2 minuty je povaříme. Směs necháme zchladnout, potom vmícháme nasekanou petrželku.
	Krok 5: Upečené pletýnky potíráme petrželovo-česnekovým máslem a sypeme solí.
Zveřejněno 2. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Dky
Moje poznámka
					
				
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Dky
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 16 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 26 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							česnek, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
	
			
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.