Žebrácké karbanátky
Žebrácké karbanátky připravíme tak, že do nich kromě mletého masa přidáme i strouhané brambory. Karbanátky tak vyjdou levněji, na dobré chuti jim to ale neubírá. Na závěr je osmažíme a podáváme se zeleninou a topinkou.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a najemno nastrouháme.
Krok 2: V míse smícháme mleté maso, brambory, vejce, nasekanou cibuli s česnekem, mléko a hladkou mouku. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a nasekanou petrželkou.
Krok 3: Dobře promícháme, podle potřeby případně zahustíme strouhankou.
Krok 4: Vytvoříme kulaté placičky, které po obou stranách opékáme na pánvi s malým množstvím oleje.
Krok 5: Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou a česnekovou topinkou.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebrácké karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mWn
Moje poznámka
Žebrácké karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mWn
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vejce,
brambory,
mouka hladká,
mléko,
hořčice dijonská,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka
Komentáře (1)