Zapečené tortilly

Hovězí maso Doba přípravy: 60 min. 1 názor

Hovězí maso Doba přípravy: 60 min. 1 názor

Suroviny 6 porcí

1 balení tortill (6 ks) - nejlepší jsou z Lidlu (viz. foto)
2 pytlíčky koření: chilli con carne, fajita nebo enchilada (viz. foto)
800 g mletého hovězího masa
400 g strouhaného sýra (emental, eidam, Cheddar...dle chuti)
3 papriky různé barvy
2 cibule
2-3 stroužky česneku
vejce na potření
sezam na posypaní

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme tortilly do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, že dáme ke kazde straně 1 tortillu tak, aby se zakrylo dno a zároveň přesahovaly přes okraje (viz. foto) a zasypeme 200 g strouhaného sýra.

  2. Poté opečeme maso na pánvi, přidáme koření a hotové uložíme do pekáčku na sýr.

  3. Nakrájíme papriky na proužky a orestujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a nakonec česnek. Až je vše měkčí, vložíme do pekáčku na maso a vše zasypeme sýrem.

  4. Zbylé 2 tortilly dáme na vrch a přes ně přehneme okraje prvních 4 tortill (viz foto), pomažeme vejcem, zasypeme sezamem a dáme péct do zlatova do vyhřáté trouby na cca 200 stupňů.
    Podáváme buďto samotné nebo s oblíbenou omáčkou, nejlépe chalapeňos, ale dobrá je též česneková.

Komentáře k receptu Zapečené tortilly