

Bavorský jablečný štrúdl
Suroviny
- 275 g hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce octa
- 100 ml vlažné vody
- Náplň:
- 8-10 uvařených jablek
- 3 lžíce cukru
- 4 lžíce nadrcených piškotů
- 1 vanilkový cukr
- skořice
- 50 g másla
- 1 zakysaná smetana 15 %
- rozinky
- mandle
- vlašské ořechy
- mléko na potírání
Postup přípravy receptu
Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a necháme odpočinout.
Uvařená jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pomoučněné utěrce si vyválíme tenké těsto, které ještě prsty vytáhneme. Těsto nejdříve potřeme rozpuštěným máslem, pak ho potřeme zakysanou smetanou a poklademe kostičkami jablek, které jsme smíchali s piškotovými drobečky. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy, mandlemi a rozinkami a cukrem.
Pevně srolujeme, dáme na pečící papír potřený máslem. Štrúdl potřeme mlékem třikrát během pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40-50 minut dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bavorský jablečný štrúdl
-
Majkaa: Tohle jooooooo! Kila můžeš shazovat potom.
ašššššš
-
Tak tohle neee
zrovna jsem začala po vánocích počítat kalorie a potřebuji sundat nějaké kilečko
S takovým receptem to asi nedám -
Veronika.Hrozna: Můžeš udělat klidně dva, já udělala jeden maxi, hlavně musí být tenký těsto.
-
Jaromira18: To je na jednu nohavici štrúdlu ?
-
Jaromira18: Tak o to, by zájem byl, ne, že ne!
-
Veronika.Hrozna: Ještě peču s piva, ale ten upeču příště.
-
Jaromira18: AProc si myslis, ze tady ciham na strudly. Taky to musim stridat. Od tebe to bude treti strudlik
-
Veronika.Hrozna: Stačí jen 10-15 minut, ale aby jsi se nelekla, těsto je takové obyčejné oproti listovému, nebo tukovému, ale náplň skvělá. Musím to střídat, aby bylo vždy něco jiného. Vytahala jsem ho přes celou šířku sektorový desky. Trouba se může dát na víc až na 220°C. Měj se hezky.
-
Dopiš jak dlouho to má být, pod tím nahřátým hrncem
-
Ahá!!!!!!! Tak už vím, který štrúdl peču příště
Štrúdlů není nikdy dost, už chápu Vídeňáky! 200 let, nebo tak nějak, od vynálezu taženého štrúdlíku, z něj tyjí , prosperují a zdá se, že se to nelepší
Vypěstovali si na něm závislost. Myslím, že není lepší zákusek, než dobře upečený, ochucený a naplněný štrúdl. Tenhle tomu sakra, odpovídá!