Bavorský jablečný štrúdl

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 120 minut Moučníky , Záviny, rolády 10 názorů

Suroviny

275 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
1vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce octa
100 ml vlažné vody
Náplň:
8-10 uvařených jablek
3 lžíce cukru
4 lžíce nadrcených piškotů
1 vanilkový cukr
skořice
50 g másla
1 zakysaná smetana 15 %
rozinky
mandle
vlašské ořechy
mléko na potírání
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a necháme odpočinout.

  2. Uvařená jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pomoučněné utěrce si vyválíme tenké těsto, které ještě prsty vytáhneme. Těsto nejdříve potřeme rozpuštěným máslem, pak ho potřeme zakysanou smetanou a poklademe kostičkami jablek, které jsme smíchali s piškotovými drobečky. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy, mandlemi a rozinkami a cukrem.

  3. Pevně srolujeme, dáme na pečící papír potřený máslem. Štrúdl potřeme mlékem třikrát během pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40-50 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorský jablečný štrúdl

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Majkaa: Tohle jooooooo! Kila můžeš shazovat potom.;-)ašššššš

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Tak tohle neee <3 zrovna jsem začala po vánocích počítat kalorie a potřebuji sundat nějaké kilečko8-(
    S takovým receptem to asi nedám:-O

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Můžeš udělat klidně dva, já udělala jeden maxi, hlavně musí být tenký těsto.:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: To je na jednu nohavici štrúdlu ? <3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Tak o to, by zájem byl, ne, že ne! :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Ještě peču s piva, ale ten upeču příště.:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: AProc si myslis, ze tady ciham na strudly. Taky to musim stridat. Od tebe to bude treti strudlik:-!;-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Stačí jen 10-15 minut, ale aby jsi se nelekla, těsto je takové obyčejné oproti listovému, nebo tukovému, ale náplň skvělá. Musím to střídat, aby bylo vždy něco jiného. Vytahala jsem ho přes celou šířku sektorový desky. Trouba se může dát na víc až na 220°C. Měj se hezky.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dopiš jak dlouho to má být, pod tím nahřátým hrncem;-):-?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ahá!!!!!!! Tak už vím, který štrúdl peču příště:-! Štrúdlů není nikdy dost, už chápu Vídeňáky! 200 let, nebo tak nějak, od vynálezu taženého štrúdlíku, z něj tyjí , prosperují a zdá se, že se to nelepší :-! Vypěstovali si na něm závislost. Myslím, že není lepší zákusek, než dobře upečený, ochucený a naplněný štrúdl. Tenhle tomu sakra, odpovídá!:-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo