Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zauzená plněná sekaná na grilu

Zauzená hovězí sekaná plněná čedarem a jalapeňo papričkami je díky šetrné úpravě na grilu šťavnatá a lahodná. Hodí se jako hlavní chod k obědu, třeba s bramborovou kaší, ale pochutnáte si na ní i v obloženém sendviči.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čedar nakrájíme na kostky a důkladně promícháme s mletým masem, strouhankou, vejcem, drceným pepřem, česnekem, cibulí, nakládanými jalapeňo papričkami a solí. Krok 2: Směs rovnoměrně propracujeme, aby se všechny ingredience spojily. Krok 3: Na alobalu vytvarujeme šišku sekané. Alobalová podložka zabrání vytékání šťávy a roztaveného sýra, což ochrání deflektor v grilu před znečištěním. Krok 4: Gril rozpálíme pomocí dřevité vlny nebo elektrického podpalovače. Ten funguje na jednoduchém principu – jeho konec přiložíme k uhlí, stisknutím tlačítka zahřejeme spirálu, která fouká horký vzduch a rozžhaví uhlí. Jakmile máme žhavý základ, přidáme do paliva špalíky dřeva na zauzení, například z broskvoně, které dodají masu jemné kouřové aroma. Krok 5: Sekanou grilujeme nepřímou metodou při teplotě 120 °C. Do středu masa zapíchneme termosondu, abychom mohli kontrolovat vnitřní teplotu – naším cílem je dosažení 75 °C. Krok 6: Jakmile vnitřní teplota dosáhne 65 °C, potřeme sekanou BBQ omáčkou. Tím jí dodáme další chuťovou vrstvu a krásně ji zkaramelizujeme. Krok 7: Až sekaná dosáhne požadovaných 75 °C, vyjmeme ji z grilu pomocí větší grilovací obracečky. Krok 8: Tuto lahůdku můžeme podávat s bramborovou kaší, nebo ji využít do skvělého sendviče.

Zveřejněno 27. 2. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Moje video tohoto receptu:

youtu.be/dKsBxUJG3eQ

TIP na sendvič: Plátek sekané lehce opečeme na litinovém tálu. Přidáme plátek čedaru, aby se jemně rozpustil. Chléb potřeme domácí majonézou, doplníme rukolou a přidáme opečenou sekanou. Přiklopíme druhým plátkem chleba a podáváme jako rychlou a chutnou svačinu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzená plněná sekaná na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AND

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzená plněná sekaná na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AND

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, paprička jalapeňo nakládaná, česnek granulovaný, sýr chedar, cibule sušená, pepř drcený, sůl, vejce,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu