Moravský pivní guláš
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si jej můžeme s chlebem nebo s knedlíky.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájené cibule, přidáme papriku a lehce osmahneme.
Krok 3: Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalijeme polovinou piva, přidáme rajský protlak a dusíme.
Krok 4: Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku.
Krok 5: Podlijeme zbytkem piva a dusíme, až je maso měkké a šťáva zhoustne. Je-li třeba, podléváme vodou.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Moje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 16 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 18 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 19 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 20 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 21 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pivo černé,
protlak rajčatový,
brambory,
feferonka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.