Moravský pivní guláš
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si jej můžeme s chlebem nebo s knedlíky.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájené cibule, přidáme papriku a lehce osmahneme.
Krok 3: Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalijeme polovinou piva, přidáme rajský protlak a dusíme.
Krok 4: Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku.
Krok 5: Podlijeme zbytkem piva a dusíme, až je maso měkké a šťáva zhoustne. Je-li třeba, podléváme vodou.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Moje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 19 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pivo černé,
protlak rajčatový,
brambory,
feferonka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.