Pivní guláš z kližky

Suroviny

800 g kližky
3 velké cibule
vrchovatá lžíce sádla
3-4 stroužky utřeného česneku
80 g rajčatového protlaku
2 lžičky hořčice
2 lžíce mleté uzené papriky
2 menší syrové, na jemno nastrouhané brambory
400 ml světlého slabšího piva
chilli podle chuti
pepř
sůl
kmín
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli opečeme do zlaté barvy. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.

  2. Vmícháme papriku, přidáme protlak, hořčici a koření. Vše opečeme a zalijeme pivem, a podle potřeby dolijeme vodou.

  3. Vsypeme brambory, přikryjeme a dusíme do měkka, asi 2 hodiny. Nakonec dochutíme česnekem, pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem

Poznámka od kuchařky

Tenhle guláš není vůbec zahuštěný moukou, jen tím bramborem. Je trochu řidší, ale kdo chce, může zahustit 1-2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v troše vody. Potom se ale musí ještě guláš vařit 15-20 minut.

Komentáře k receptu Pivní guláš z kližky

Tématické fráze: pivní gulas výborné recepty na guláše z kližky vyborny gulas z kližky vepřový guláš z kližky pivni guláš recept pivní guláš z klišky guláš z kližky pivní recepty vyborny gulas u klizjy www guláš z kližky.cz guláš pivní pivní guláš zahuštěný chlebem pikantní guláš z kližky recept na vyborny gulas z kližky gulas zahusteny pernikem veprovi guláš z kližky recept na guláš z kližky gulaz z klizky s pivem gulas v troube s pivem hovězí guláš zahuštěný chlebem