Polévka z ,,Tatry"

Suroviny 5 litrový hrnec

3/4 celeru
2 petržele
4 mrkve
4 velké brambory
hladká mouka
vegeta
sůl
pepř
zeleninový bujon
30 dkg šunkového salámu
Tatra mléko v plechovce (neslazené)
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme hladkou mouku a přilíváme vodu - postupně do poloviny hrnce. Musíme míchat a nepřipálit. Až voda vře, přidáme brambory nakrájené na střední kostky a veškerou kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo.

  2. Přidáme pepř, zeleninový bujon a trošku vegety. Vaříme pod pokličkou. Až brambory změknou, přidáme na kostičky nakrájený salám. Potom do vařící polévky vlejeme Tatra mléko, necháme jen převařit. Vypneme a přidáme majoránku.

Poznámka od kuchařky

Je to rodinný recept už mé prababičky... celá rodina tuto polévku zbožňuje :-))

Komentáře k receptu Polévka z ,,Tatry"

Tématické fráze: jak nepřipálit mléko kucharka online nepřipálit mléko polévky recepty tatra mléko v plechovce tatra mleko omacka recept tatra neslazené mléko jak využit recepty zeleninová polévka s tatrou fazolová polévka s tatrou jak využít tatra mléko ve vaření polévka tatra mléko tatra recepty polevka mleko recept řezy z tatry